• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Beylikdüzü 'yaşam vadisi' projesi için uluslararası yarışma

Beylikdüzü 'yaşam vadisi' projesi için uluslararası yarışma
Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul'a örnek olacak "yaşam vadisi" projesi için uluslararası yarışma başlattı.

Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul'a örnek olacak "yaşam vadisi" projesi için uluslararası yarışma başlattı. Vadi sınırları içersinde yaklaşık 3.000.000 metrekarelik bir alanın tasarlanması hedeflenen yarışma sonucunda 5 proje ekibi belirlenecek.

Beylikdüzü Belediyesi, ilçeyi park cennetine dönüştürme konusunda yeni adımlar atıyor. Birçok etaptan oluşan ve Beylikdüzü'nün kimliği haline gelecek Yaşam Vadisi Projesi, uluslararası bir yarışma ile şekillenecek. Bu adım ile vadi sınırları içerisinde yaklaşık olarak 3.000.000 metrekarelik bir alanın tasarlanması hedefleniyor. Tasarım yarışması için ön elemeler sonucunda 5 proje ekibi belirlenecek. Şehir planlama, kentsel peyzaj ve mimari alanlarında ülkemizde ve uluslararası camiada uzmanlıklarını ve yeterliliklerini kanıtlamış jüri üyeleri Yaşam Vadisi için bir araya geldi.

Sürecin ilk basamağı olan ilk jüri toplantısı 8-10 Ocak tarihleri arasında Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı. İspanya'dan Fuensanta Nieto'nun jüri başkanlığını yaptığı ekipte, Hollanda'da Lodewijk Baljon, Hırvatistan'dan Sasa Begovic, ülkemizden Zekai Görgülü, Yüksel Demir, Belemir Dalokay, Hayriye Eşbah, Ömer Yılmaz, Tayfun Kahraman, Bahar Aksel ve Onat Öktem görev aldı. Bugün ön şartname ile ilana çıkacak "Yaşam Vadisi Kentsel Tasarım Projesi" iki aşamalı yapılacak olup; ön eleme sonucunda, ikinci etaba geçmeye hak kazanan 5 proje ekibi belirlenecek. Bu grupların detaylı çalışmaları sayesinde, vadi sınırları içerisinde yaklaşık olarak 3.000.000 metrekarelik bir alanın tasarlanması hedefleniyor.

"ÖRNEK BİR KENTSEL PARK"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul ölçeğinde örnek teşkil edecek kentsel park ile, vatandaşlarımız bisikletlerine binebildikleri, şehrin kalbinde temiz havanın keyfini çıkarabilecekleri rekreasyon alanına sahip olacaklar." dedi. İmamoğlu, bunun yanı sıra Yaşam Vadisi yarışma projesinin, vatandaşların Beylikdüzü sahiline ulaşmaları ve sahil alanında zaman geçirebilecekleri kaliteli mekanların yaratılması açısından çok önem taşıdığını vurguladı. 11 Haziran tarihinde sonuçlanması beklenen yarışma ile ilgili detaylı bilgiler Beylikdüzü Belediyesi'nin resmi web sitesinden duyurulacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim