• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Beylikdüzü Belediyesi Kara Kışa Hazır

Beylikdüzü Belediyesi Kara Kışa Hazır
Kışla Mücadelede Afet Koordinasyon Merkezi kuran ve bir dizi önlem alan Beylikdüzü Belediyesi; ilçedeki 10 mahalleyi 8 bölgeye bölerek gerekli araç ve...

Kışla Mücadelede Afet Koordinasyon Merkezi kuran ve bir dizi önlem alan Beylikdüzü Belediyesi; ilçedeki 10 mahalleyi 8 bölgeye bölerek gerekli araç ve personel dağılımını planladı. Karla mücadele boyunca 10 adet küreme/tuzlama, 1 tuzlama, 2 greyder, 20 JCB (kar kazıyıcı), 1 loder(yükleyici), 1 minibüs, 18 kamyonet, 3 sepetli araç ve 6 adet kar küreme aracı ile 250 personel göreve hazır bekletilecek.

Bu yıl karla mücadele çalışmaları kapsamında personel sayısını 250 kişiye çıkaran ve toplamda 62 adet muhtelif araç ile hizmet verecek olan Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, zorlu kış şartlarında hayatın aksamaması adına ilçeyi 8 bölgeye ayırdı ve araçlarını bölgelerin ihtiyacına göre konumlandırmayı kararlaştırdı. 7/24 hizmetini sürdürecek Fen İşleri Müdürlüğü koordinatörlüğünde oluşturulan Kriz Masası; Çevre Koruma ve Kontrol, Park ve Bahçeler, Kadın ve Aile Hizmetleri, Zabıta, Sağlık İşleri ve Destek Hizmetleri Müdürlüklerinin destekleri ile karla mücadele çalışmalarını yürütecek.

HER MAHALLEYE ACİL DURUM EKİBİ

5 araç ve 22 personel 1. Bölge Yakuplu'da, 9 araç 32 personel 2. Bölge Marmara Mahallesi'nde, 5 araç 22 personel 3. Bölge olan Kavaklı ve Sahil Mahallelerinde, 6 araç 26 personel 4. Bölge Barış Mahallesi'nde, 5 araç 22 personel 5. Bölge Büyükşehir ve Cumhuriyet Mahalleleri'nde, 6 araç, 26 personel 6. Bölge Adnan Kahveci Mahallesi'nde, 5 araç 22 personel 7'nci Bölge Gürpınar ve Dereağzı Mahalleleri'nde, 5 araç 18 personel ise Kavaklı ve Dereağzı Mahalleleri'nde konuşlanacak. Ayrıca üst geçitler, metrobüs durakları ve kamu binaları alanlarında da 2 araç ve 26 personel hazır bulunacak.

Acil müdahale gerektirecek durumları da belirleyen Beylikdüzü Belediyesi, bilhassa hastalar, kimsesizler ve sokak hayvanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının ulaşılabilirliğini sorunsuzca sağlamak için çalışacak. Kaymaları engelleyecek 2 bin ton tuz ile 1000 kilo solüsyon stoğu gerekli olduğu anlarda kullanılacak. Geçen sene de hizmet veren karla mücadele hattı, bu yıl Kışla Mücadelede Afet Koordinasyon Merkezi olarak gelen telefonları yanıtlayacak. 444 09 39 NO'lu Çağrı Merkezi hattından 7/24 yetkililere ulaşılabilecek.

"EKİPMANLARIMIZLA EKSİKSİZ BİR SÜREÇ YAŞAYACAĞIZ"

Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürü Süleyman Gevezoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olan ana arterlerde herhangi bir hizmet yetersizliği görüldüğünde ekiple sürece destek vereceklerini belirterek, "Karla mücadele doğal afetle mücadeledir. Elimizdeki imkanları en iyi şekilde seferber ederek çalışacağız. Vatandaşlarımızdan da duyarlılık bekliyoruz. Zaruri olmayan durumlar için araçla yola çıkılmasını önermediğimiz gibi kışın mutlaka kar lastiklerinin takılması gerekiyor. Bu sene Afet Koordinasyon Merkezi'nde yapılan toplantıda geçen sene yaşanan kar yoğunluğunun beklenmediği söyleniyor ancak biz en zor şartlar için dahi hazırız. Bu sene araç sayımızı 62'ye çıkardık. 10 Mahallemizi 8 bölgeye böldük. Metrobüs hatları, okullar, camiler, cemevi, hastane, sağlık ocakları ve kamusal alanların tespitini yaparak o bölgelerin yollarını özellikle açık tutacağız. Ekipmanlarımızla eksiksiz bir süreç yaşayacağız" diye konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi Kara Kışa Hazır

Beylikdüzü Belediyesi Kara Kışa Hazır

Beylikdüzü Belediyesi Kara Kışa Hazır

Beylikdüzü Belediyesi Kara Kışa Hazır

Beylikdüzü Belediyesi Kara Kışa Hazır

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim