• BIST 9727.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Beyinmer’e TÜBA Ödülü

Beyinmer’e TÜBA Ödülü
Kognitif sinir bilimi alanında çalışmaların yapıldığı BEYİNMER, Merkez Müdür Yardımcısı Doç.

Kognitif sinir bilimi alanında çalışmaların yapıldığı BEYİNMER, Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Bahar Güntekin'in TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülüne layık görüldü.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKU) Beyin Dinamiği, Kognisyon ve Karmaşık Sistemler Araştırma Merkezi (BEYİNMER) Doç. Dr. Bahar Güntekin ödülünü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın elinden aldı. İKÜ Rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir de törene katıldı.

Parkinson, Alzheimer gibi hastalıklarda beynin Elektroensefalografi (EEG) sinyallerinin değişimini biyofiziksel yöntemleri kullanarak inceleyen ve hastalık öncesi belirtileri araştıran BEYİNMER Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Güntekin, "Bu alandaki çalışmalar 1970'li yıllarda Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Erol Başar'ın araştırmalarıyla başlamıştır. Hocamızın kognitif sinir bilimi ve beyin dinamiği hakkında yazmış olduğu çok sayıda kitaplar ve uluslararası yayınlar var. Bu açıdan alanında uluslararası üne sahip, çok değerli bir Hocayla çalışmak benim için büyük bir şans. Hocamın bilgi birikimini, tecrübelerini bizimle paylaşması BEYİNMER'in başarılarının temel taşını oluşturuyor ve Türkiye'nin de bu alanda öncü olmasını sağlıyor. TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülünü ben aldım, ancak bu ödülde Prof. Dr. Erol Başar başta olmak üzere BEYİNMER'de birlikte çalıştığım arkadaşlarımın büyük emeği var, ödülü ekip arkadaşlarım adına kabul ediyorum. Ayrıca İstanbul Kültür Üniversitesi'nin BEYİNMER'e sunduğu teknik imkanlar üst düzeyde. Bu noktada Mütevelli Heyet Onursal Başkanımız Fahamettin Akıngüç, Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver ve Rektörümüz Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir'e teşekkürlerimi ifade etmek isterim. 2006 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi'nde BEYİNMER'i kurarken desteklerini esirgemeyen geçmiş dönem Rektörlerimiz Prof. Dr. Tamer Koçel ve Prof. Dr. Dursun Koçer'e de çok teşekkür ederim. TÜBA ödüllerinin bu sene Cumhurbaşkanlığı tarafından verilmesi bize ayrıca onur verdi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve TÜBA Başkanımız Sayın Ahmet Cevat Acar'a da Merkezimiz adına teşekkürlerimi sunarım" dedi.

YENİ PROJE ÇALIŞMALARI

Çalışmalarına aldıkları ödülle birlikte daha yüksek motivasyonla devam edeceklerini söyleyen Doç. Dr. Bahar Güntekin, "Parkinson hastalarında EEG sinyallerinin analizini ve Alzheimer hastalarında yüz tanıma konusunu içeren projelerimiz devam ediyor" dedi ve Prof. Dr. Erol Başar'ın yürütücülüğünde kognitif hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılan EEG sinyallerinin biyobelirteç olarak kullanımını kapsayan "CLAIR" isminde yeni bir projelerinin bulunduğunu ekledi.

Beyinmer’e TÜBA Ödülü

Beyinmer’e TÜBA Ödülü

Beyinmer’e TÜBA Ödülü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim