• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Beyin Kanaması Futbol Aşkını Engelleyemedi

Beyin Kanaması Futbol Aşkını Engelleyemedi
Büyük takımların menajerleri tarafından izlendiği maçta rakip takımın futbolcusuyla kafa kafaya çarpışarak beyin kanaması geçiren 21 yaşındaki amatör...

Büyük takımların menajerleri tarafından izlendiği maçta rakip takımın futbolcusuyla kafa kafaya çarpışarak beyin kanaması geçiren 21 yaşındaki amatör futbolcu Uğur Ergün, Memorial Diyarbakır Hastanesi'nde başarılı ilaç tedavisi sonucu ameliyata gerek kalmadan iyileşerek taburcu edildi.

Diyarbakır amatör liginde futbol oynayan 21 yaşındaki Uğur Ergün'ün tek hayali Fenerbahçe, Beşiktaş ya da Galatasaray'da gibi büyük takımlarda futbol oynamaktı. Hırsı ve tekniği ile dikkat çeken genç sağ bek oyuncusu büyük takımların menajerleri tarafından izlendiği maçta rakip takımın futbolcusuyla kafa kafaya çarpışarak beyin kanaması geçirdi. Memorial Diyarbakır Hastanesi'ne kaldırılarak 10 gün yoğun bakımda hayat mücadelesi veren genç futbolcu uygulanan başarılı ilaç tedavisi sonucu ameliyata gerek kalmadan iyileşerek taburcu edildi. Tedavi sürecini başarılı bir şekilde atlatmasına rağmen büyük takımların transfer listesinden çıkarılan genç futbolcu "Hayallerimden asla vazgeçmeyeceğim, bir gün 3 büyüklerden birisinde futbol oynayarak milli takımın vazgeçilmez bir oyuncusu olacağım" dedi.

AİLESİNİN İTİRAZINA RAĞMEN FUTBOLCU OLDU

Futbol aşkı daha ilkokula gitmeden kapılarının önünde plastik futbol topu ile başlayan Uğur Ergün, lise yıllarında okul takımının kaptanı olmasını sağladı. Beden eğitimi öğretmeni hırsı ve tekniğini çok beğendiği Ergün'ün lisans almasını sağladı. Ailesi çocuklarının futbolcu değil iyi bir üniversitede okuyarak iyi bir doktor, avukat ya da mühendislik gibi meslek sahibi olmasını istiyordu. Futbol hırsı babası ile bu konuda ters düşmesine bile neden oldu. Tüm ısrarına rağmen oğlunu bir türlü okumaya ikna edemeyen baba sonunda futbolcu olmasına destek verdi. Babasından da onay ve destek alan Uğur Ergün, memleketi Diyarbakır'da amatör bir futbol takımında forma giymeğe başladı.

KAFA KAFAYA ÇARPIŞARAK BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

Başta babası olmak üzere tüm ailesine bir gün 3 büyük kulüpten birisinin vazgeçilmez sağ bek oyuncusu ve milli takımın formasını terleteceği sözünü veren genç futbolcu, oynadığı takımlarda kısa sürede büyük takım menajerlerin de dikkatini çekti. Oynadığı maçları yerinde takip etmek isteyen menajerler bir süre önce tribünden kendisini bir kere daha izlemeye geldiler. İlk yarısını oynanan maçın 35. dakikasında Uğur Ergün rakip takımın bir futbolcusu ile kafa topuna çıkmak istedi. İki futbolcu havada kafa kafaya çarpışarak yere düştü. Sağlık mensupları hemen saha içinde yerde yatan futbolculara müdahalede bulundu. Rakip takımın futbolcusu kısa sürede ayağa kalktı ancak Uğur Ergün, yapılan tüm müdahalelere rağmen bir türlü kendisine gelemedi. Hemen saha içine gelen ambulansla Memorial Diyarbakır Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Tatlı tarafından muayene edilerek tomografi filmi çekilen genç futbolcunun beyin kanaması geçirdiği ve durumunun ciddi olduğu belirlendi. Yoğun bakıma alınan Ergün'e ilaç tedavisi uygulanmaya başlandı. İlaç tedavisine yanıt vermemesi halinde ameliyata alınması gerektiği bilgisi verilen aile tam 10 gün yoğun bakım ünitesi önünde çocukları için dua etti. Genel yoğun bakım sorumlusu Uz. Dr. Civan Tiryaki'nin dikkatle izlediği genç futbolcu Ergün, uygulanan ilaç tedavisine olumlu cevap vermeğe başladı. Ameliyata gerek kalmadan uygulanan ilaç tedavisiyle beyin kanamasını yenen genç futbolcu 10 gün kaldığı yoğun bakımdan normal odaya alındı. Bir hafta daha takip altında tutulduktan sonra hastaneden taburcu edildi.

AİLESİ YİNE FUTBOLU BIRAKMASINI İSTEDİ

Futbol oynarken beyin kanaması geçirebileceğini hiç düşünmediğini belirten Ergün, "Futbola 6 yaşında başladım. Ailem futbolla ilgilenmemi istemiyor okuyup iyi bir doktor, avukat ya da mühendis olmamı istiyorlardı. Futbol ile aramda inanılmaz bir bağ olduğunu anlayan ailem futbolcu olmama engel olmamaya başladı. 13 yaşımda amatör bir futbol takımında profesyonel futbol hayatıma başladım. Maçlar sırasında çoğu kere sakatlıklar yaşadım ama beyin kanaması geçirerek hayati tehlike yaşayacağım hiç aklıma gelmezdi. Hocalarımın da tavsiyesi üzerine süper lig takımları ve 3 büyük takıma transferler yapan menajerler de maçlarımızda beni ve başarılı buldukları arkadaşlarımı izlemeye gelmişti. Maçta heyecanlı gergin ve sıkı bir mücadele vardı. Heyecan doruğa çıkmıştı. Kendi kalemize doğru havadan gelen topu kafayla uzaklaştırmak isterken rakip oyuncuyla kafa kafaya çarpıştık, sonrasını hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde hastanenin yoğun bakım ünitesinde olduğumu gördüm. Yaşamın kıyısından döndüğümün farkındaydım. Ailem bu olaydan sonra kesinlikle futbolu bırakmamı şart koştu. Ancak ben yine vazgeçmedim ve futbola geri döndüm. Aldığım transfer tekliflerini beyin kanaması geçirdiğim için askıya aldılar. Ama ben hiçbir şekilde futboldan ve hayallerimden vazgeçmeyeceğim. 21 yaşındayım ve gelecek yıllarda hedeflediğim takımlarda forma giyeceğime inanıyorum" dedi.

"GENÇ FUTBOLCU HAYATİ RİSK İLE BİZE GELDİ"

Beyin kanaması geçirme riskinin en yüksek olduğu meslek gruplarının başında sporculuk geldiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Tatlı, "Beyin kanaması sporcular için riskli olabilecek bir durumdur. Bu yüzden özellikle futbol oynayanlar çok dikkatli olmalı. Maç sırasında kafasına darbe alan her futbolcu mutlaka kontrolden geçmelidir. Çünkü beyin kanaması bazı durumlarda hemen belirti vermeyebilir. Uğur Ergün'ün maç sırasında geçirmiş olduğu beyin kanaması kendisinin yaşamını tehdit edebilecek boyutlardaydı. Erken müdahale ile kanamayı kontrol altına alarak gerekli tedaviyi uyguladık. Beyin kanaması gibi yaşamı tehdit edebilecek durumlar mutlaka etkin hastane ve yoğun bakım şartlarında tedavi edilmelidir. Yaklaşık 10 gün süren tedaviye cevap vererek ameliyattan kurtulan Uğur'un ne kadar yaşama bağlı olduğunu gördük. Bundan sonraki yaşamında sorunsuz bir şekilde futbol oynayabilir, ancak çok dikkatli olması gerekir" diye konuştu.

Beyin Kanaması Futbol Aşkını Engelleyemedi

Beyin Kanaması Futbol Aşkını Engelleyemedi

Beyin Kanaması Futbol Aşkını Engelleyemedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim