• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Beyazıt Meydanı'ndaki kitap fuarına büyük ilgi

Beyazıt Meydanı'ndaki kitap fuarına büyük ilgi
180 yayınevinin kitaplarının yer aldığı 33. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'na gösterilen ilgi, satıcıları da memnun ediyor

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür AŞ, Diyanet İşleri Başkanlığı, Basın Yayın Birliği ve ESKADER'in katkılarıyla düzenlenen ve ramazan boyunca açık kalacak 33. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'na ilgi büyük. Vatandaşlar özellikle iftardan sonra geldikleri fuarda, kitapları indirimli alma imkanına kavuşuyor, ramazan sohbetlerine ve konserlere katılıyor.
 
Beyazıt Meydanı'nda kurulan ve yaklaşık 50 bin kitabın okuyucu ile buluştuğu fuarda, edebiyat, tarih, kültür, medeniyet, felsefe ve din alanında yayınlanmış kitaplar yüzde 50'ye varan indirimle satışa sunuldu.

Kültür ve Turim Bakanlığı, Kültür AŞ, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı da dahil 180 yayınevinin kitaplarının yer aldığı fuara gösterilen ilgi, satıcıları da memnun ediyor.

Fuarın Genel Koordinatörü Osman Sarıköse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl fuara en az 500 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi.
Sarıköse, fuarı geçen yıl yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade ederek, fuar alanında hafta sonları adım atacak yer kalmadığını anlattı.
Fuar kapsamında Beyazıt Meydanı'nda bir çok faaliyet düzenlediklerini hatırlatan Sarıköse, "Biri büyük, diğeri küçük stantların bulunduğu iki çadırımız var. Bu çadırlar yetmediği için caminin yan tarafındaki alana 20 stant koyduk. Bunlar da doldu" diye konuştu.
Sarıköse, fuar kapsamında Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde her gün bir yazarın "Ramazan Sohbetleri" etkinliğinde konuştuğunu belirterek, ayrıca tasavvuf musikisi ve ilahi konserleri ile çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirildiğini söyledi.

Diyanet'in stantında Riyazü's-Salihin göze çarpıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın stant sorumlusu Yusuf Tokat, ilgiden memnun olduklarını belirterek, son dönemde çıkan ve satışa sunulan kitaplarının fuarda iyi bir satış oranına ulaştığını aktardı.
Tokat "Yayınlarımız reklama ihtiyacı olmayan yayınlar. Fuarda bize gösterilen ilgi gayet güzel ve yoğun. Bu fuar için 3 ciltlik 'Riyazü's-Salihin' isimli hadis kitabımız geldi. 7 ciltlik 'Hadislerle İslam' isimli bir kitabımız daha var. O kitabın da ramazanda gelmesini bekliyoruz. Fuara yetişirse onu da satışa sunacağız" bilgisini verdi.
Kitaplarda fuara özel yüzde 40 indirim yaptıklarını dile getiren Tokat, "Özellikle Kur\'an ve Bilgisayarlı Kur'ın-ı Kerimler, Yaşayan Dünya Dinleri, dualar kitabı, Dini Kavramlar ve yeni çıkan kültür serisi fuarda rağbet gören kitaplarımız arasında yer alıyor" dedi.

Kültür AŞ'nin "100" serisine ilgi büyük

Kültür AŞ'nin fuar görevlisi Ahmet Mahlut, kitaplarına yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, "Bana göre ilgi iyi. İftar sonrası yoğunluk daha da artıyor" diye konuştu.
Kitapları arasında en büyük ilgiyi "100" serisinin topladığını kaydeden Mahlut, 72 kitabın yer aldığı bu seride, İstanbul'un 100 camisi, türbesi, müzesi, okulu, kilisesi, deyimi, geleneksel sanatçısı, sahne sanatçısı gibi bir çok farklı konunun ele alındığını ifade etti.
Mahlut, hediyeliklerin bulunduğu "Hediyem İstanbul" köşesinin de yer aldığı stantlarında, yüzde 25 indirim uyguladıklarını aktardı.

Fuarda Kur\'an okuyan kalem de satılıyor

Fuarda kitaplarını imzalayan Vatan Yayınları'nın sahibi, tarihçi, yazar Süleyman Kocabaş, gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu söyledi.
"Osmanlı ve Cumhuriyet tarihi üzerine 40 yılda 67 kitap yazdım. 11 kitabım Kahire'de Arapça'ya çevrildi. Fuar sonuna kadar her gün burada olacağım. Kitaplarımız tarih kitapları. Bu nedenle tarihi seven okuyucular kitaplarımıza ilgi gösteriyor" dedi.
Kocabaş, "Sarıkamış Faciası", "Ermeni Meselesi", "Türkiye'nin Kaderi" ve "Tarihimizin Arka Bahçesi" isimli kitaplar ile "Kur\'an okuyan kalem" setinin ilgi çektiğini kaydetti.

TİMAŞ Yayınları'nın 19 yazarı okuyucuyla buluşacak

TİMAŞ Yayınları'nın stant yetkilisi Yavuz Selim Küçük fuar süresince 19 yazarı okurla buluşturacaklarını belirtti.
Okuyucularının en çok tarih, edebiyat ve çocuk kitapları ile sufi yayınlarına ilgi gösterdiğini dile getiren Küçük, İlber Ortaylı'nın "Seyahatname" ile Ahmet Şimşirgil'in Osmanlı tarihini anlattığı "Kayı" serisine büyük talep bulunduğunu kaydetti.

TİMAŞ Yayınları, fuara özel yüzde 25 indirim uyguluyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel El Sanatları ve Mağazalar Müdürlüğü temsilcisi Fatih Albay, fuara ilginin her geçen gün arttığını ifade etti.
Hafta sonu ve iftar sonrası yoğunluğun arttığına dikkati çeken Albay, Kaşgarlı Mahmud, Katip Çelebi, Bedri Rahmi, Osman Hamdi gibi Türk yazarlarına ait kitapların bulunduğu stanttaki tüm kitapların ilgi gördüğünü bildirdi.
Fuar, ramazan boyunca 11.00-24.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Etiketler: , , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim