• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Beyaz Sivil İnisiyatif siyasi parti liderleriyle görüşecek

Beyaz Sivil İnisiyatif siyasi parti liderleriyle görüşecek
İzmir'de 113 sivil toplum kuruluşunun biraraya gelmesiyle oluşan, kısa bir süre önce beyaz bayrak ve zeytin dalıyla barış çağrısı yapan Beyaz Sivil...

İzmir'de 113 sivil toplum kuruluşunun biraraya gelmesiyle oluşan, kısa bir süre önce beyaz bayrak ve zeytin dalıyla barış çağrısı yapan Beyaz Sivil İnisiyatif, yeni bir yol haritası belirledi. İnisiyatifi temsilen İzmir'deki bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer siyasi parti liderlerini ziyaret edecek.

Beyaz Sivil İnisiyatif tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ülkemizin içerisinde bulunduğu durumu ortaya koyabilmek ve görüşlerimizi açıklayabilmek adına geçtiğimiz günlerde yüzü aşkın STK biraraya gelerek yaptığımız basın açıklamamız kamuoyunda ses getirmiş, yurtiçinde, yurtdışında toplamda 127 internet sitesi ve neredeyse ulusal ve yerel tüm coğrafyalarda yazılı basında yer bularak ses getirmiştir. Beyaz Sivil İnisiyatif ismiyle ve zeytin dallarına bağlı beyaz bayraklarla yaptığımız basın açıklamasına gelen olumlu tepkiler ve tebrikler, yaptığımız işin doğruluğunu bize göstermiştir. Kamuoyundan aldığımız olumlu tepkiler özgüvenimizi daha fazla arttırmış ve artan bu özgüvenimizle çalışmalarımıza devam edeceğimizi ve barışa yönelik, "İnsanlık Ölmesin" temasını işlemeye kararlı olduğumuzu değerli kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz."

Açıklamada, inisiyatif temsilcilerinin siyasi parti liderleriyle görüşebilmesi için girişimlerin başlatıldığı da belirtildi: "Beyaz Sivil İnisiyatif olarak İzmir'de, "Barış ve İnsanlık Ölmesin" teması ile çıktığımız bu yolda katkı sağlayabilecek, etkin olabilecek tüm kurum, kuruluş ve kişileri ziyaret edebilmek arzusundayız. Bizim en önemli gördüğümüz STK'ları ise ziyaret ederek, sivil inisiyatif almaları konusunda girişimlerimiz olacaktır. İzmir'de yapacağımız tüm bu çalışmalarla eşzamanlı olarak, Ankara'da Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, ana muhalefet lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer siyasi parti liderlerini de Beyaz Sivil İnisiyatif olarak ziyaret etmek için girişimlerimizi başlattık. Amacımız, sorumlu vatandaşlar ve inisiyatif alan sorumlu STK'lar olarak birlikte, barış ve kardeşliğin tek ortak dil olduğunu tüm kamuoyuna gösterebilmektir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim