• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Beyaz Saray'da aşk skandalı

Beyaz Saray'da aşk skandalı
ABD'nin 29'uncu Başkanı Warren Harding'in sevgilisi Nan Britton'dan bir kızı olduğu ortaya çıktı.

Eski ABD başkanlarından Warren Harding'in, ölümünden 92 yıl sonra sevgilisinden bir çocuğu olduğu ortaya çıktı. Yeni genetik testler, ABD'nin 29'uncu Başkanı Harding'in, sevgilisi Nan Britton'dan bir kızı olduğunu ortaya koydu.
 

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Elizabeth Ann Blaesing, Harding başkan seçilmeden bir-buçuk yıl önce doğmuştu. Şimdi hayatta olmayan Britton, kızı Elizabeth Ann Blaesing'in babasının Harding olduğunu söylemiş ancak ailesi ve birçok kişi tarafından yalancılıkla suçlanmıştı. Aile üyeleri, Harding'in geçirdiği kabakulak nedeniyle kısır olduğunu öne sürmüştü.

kasndal1.jpg

 

'TARİH YENİDEN YAZILDI'

Warren Harding'in yeğeninin oğlu olan Dr. Peter Harding DNA testlerinin yapılabilmesi için büyük çaba harcadı. Harding yaptığı açıklamada, sonunda Blaesing'in babasının kim olduğuyla ilgili gerçeğin ortaya çıkmasından çok mutlu olduklarını söyledi. Peter Harding, "Bu, bildim bileli aile içinde muammaydı. Çözmenin de yolu yoktu. 1920'lerde sadece size benzeyip benzemediğine bakarak karar verebiliyordunuz" dedi.

Testi yapan Ancestry.com şirketinin yöneticilerinden Stephen Baloglu, yaptığı açıklamada kurdukları bağlantının kesin olduğunu belirterek "DNA'nın, bir kişinin ailesinin izini sürme ve bu örnekte olduğu gibi tarihi yeniden yazma gücünü görmek muhteşem bir şey" dedi.

POPÜLARİTESİ EN DÜŞÜKLERİNDEN BİRİ

Elizabeth Ann Blaesing 2005'te ölmüştü. Annesi Nan Britton 1927'de Harding'in kızının babası olduğunu kanıtlamak için "The President's Daughter" (Başkan'ın Kızı) adlı bir kitap yazmıştı. Britton, kitapta Warding'le Beyaz Saray'da cinsel ilişkiye girdiğini öne sürmüştü.

Başkan seçildikten üç yıl sonra 1923'te 57 yaşında kalp krizinden ölen Harding, kızına hiçbir şey bırakmamıştı. Harding bu dahil bir dizi skandal nedeniyle ABD tarihinin popülaritesi en düşük başkanlarından biri olarak biliniyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim