• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Beyaz Perdeye Gönül Verenler Nilüfer’de Bir Araya Geldi

Beyaz Perdeye Gönül Verenler Nilüfer’de Bir Araya Geldi
Ödüllü film Sarmaşık'ın yönetmeni Tolga Karaçelik, Nilüfer'de beyaz perdeye gönül verenlerle bir araya geldi.

Ödüllü film Sarmaşık'ın yönetmeni Tolga Karaçelik, Nilüfer'de beyaz perdeye gönül verenlerle bir araya geldi. Filmin kendisi için bir ritim olduğunu söyleyen Karaçelik, "Ritmi de en çok oyuncuların ve karakterlerin ritmiyle oluşturmayı seviyorum" dedi.

Nilüfer Belediyesi, Türkiye'de benzeri olmayan bir sinema deneyimini meraklılarıyla buluşturmaya devam ediyor. Başka Sinema'yı Bursa'ya taşıyan Nilüfer Belediyesi, 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu (Nadir Sarıbacak) ödüllerini alan Sarmaşık'ın yönetmeni Tolga Karaçelik'i sinema tutkunlarıyla Konak Kültürevi Serdar Şafak Sahnesi'nde bir araya getirdi.

Konak Kültürevi'nde ilk olarak yönetmenliğini Tolga Karaçelik'in, görüntü yönetmenliğini Gökhan Tiryaki'nin yaptığı, müziklerini Ahmet Kenan Bilgiç'in düzenlediği ve Nadir Sarıbacak, Hakan Karsak, Kadir Cermik Özgür, Emre Yıldırım ve Osman Alkaş'ın rol aldığı Sarmaşık filminin gösterimi yapıldı. Film gösteriminin ardından yönetmen Tolga Karaçelik, düzenlenen söyleşiye katıldı.

Bursa'da beyaz perdeye gönül verenlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide yönetmen Tolga Karaçelik, Afrika'ya gitmekte olan bir geminin sahibinin iflas etmesi sonucunda gemideki mürettebatın zorlu bekleyiş hikayesini konu alan Sarmaşık filmi ile ilgili süreci paylaştı.

Karaçelik, "Filme koyduğum her şey benim sözümdür. Hepsinin arkasında dururum. Sette hiçbir şey kontrolsüz değildir. Senaryonun yüzde 99'u filmde yer alıyor. Çıkardığım sahneler var fakat diyaloglar bakımından söylüyorum. Çünkü ben diyaloğa takıntılı bir adamım. Film benim için bir ritimdir. Ritmi de kamera hareketlerinden ziyade oyuncuların ya da karakterlerin ve oyuncuların ritmiyle yaratmayı seviyorum. Karakterlerin ritmi de en fazla diyalogla belli olur. Dolayısıyla ben daha çok okuma provası yaptırırım. Çünkü o ritmin oturması lazım" şeklinde konuştu.

Sarmaşık filmini çekmeden önce bir süre gemilerde de görev aldığını belirten Tolga Karaçelik, "Gemilerde çok bulundum. Yazarken de çok bulundum yönetmen olmadan önce de çok bulundum. Gemide de çalıştım. Gemilerin küçük küçük kuralları vardır ve en çok bunda zorlandım senaryo aşamasında. Olabildiğince değil, yüzde yüz gerçek olmasını istedim" diye kaydetti.

Söyleşinin ardından Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Naci Kale yönetmen Tolga Karaçelik'i başarısından dolayı kutlayarak, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in selamını iletti. Naci Kale, iyi filmlere imza atan yönetmen Tolga Karaçelik'i Nilüfer'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek ünlü yönetmene çiçek verdi.

Beyaz Perdeye Gönül Verenler Nilüfer’de Bir Araya Geldi

Beyaz Perdeye Gönül Verenler Nilüfer’de Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim