• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Beyaz Kalpler’de Söyleşi Heyecanı

Beyaz Kalpler’de Söyleşi Heyecanı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi, TV programcısı, fotoğrafçı, yazar, gezgin İsmail Şahinbaş'ı ağırladı.

Televizyon kanallarında belgesel programı sunup yöneten Şahinbaş, bilgi birikim ve tecrübelerini kendisini merakla dinleyen öğrencilerle paylaştı.

Çektiği belgeseller, yaptığı programlar, "Doğanın Pasaportu" sloganı ile hazırladığı Sırtçantam isimli dergi çalışması vesilesi ile, ülkemizin turistik, tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan, İsmail Şahinbaş Beyaz Kalpler öğrencilerinin meslek hayatı, başarıları ve hayata bakışı konularında sorularına da yanıt verdi. Çocuk yaşta meslek yaşamı ile ilgilerinin oluştuğunu belirten İsmail Şahinbaş, başarıdaki en önemli 3 maddenin inanç, çalışma ekibi ve zaman kaybetmeden bir an evvel yapacağınız işe koyulmak olduğunu belirtti.

Keyifli bir sohbet havasında gerçekleşen söyleşi, Şahinbaş'ın yanında getirdiği kitaplarını öğrencilere dağıtması ile sona erdi. Öğrenciler İsmail Şahinbaş'ın paylaşımlarından çok etkilendiklerini söylerken," Verdiği tavsiyeleri dikkate alacağız, İsmail Şahinbaş'ın hediyesi olan kitabı kendisine imzalatmak ayrı bir mutluluk verdi, ilk defa bir yazarla tanışma fırsatım oldu, eğlenerek bilgilendik " dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi'nde eğitim alacak 12-18 yaş arasındaki sosyal risk grubunda bulunan çocuklar, uzman personel tarafından saha çalışması yapılarak bulunuyor. Bir aylık inceleme süresince psikolog ve sosyologlar tarafından çocukların aileleri ve sosyal çevreleri ile görüşmeler gerçekleştiriliyor. Bir yıl süre ile merkezden eğitim alabilen gençlerin toplum içerisinde daha etkin ve faydalı hale gelebilmeleri amaçlanıyor. Beyaz Kalpler'de öğrenciler drama, aşçı yardımcılığı, servis elemanlığı, değerler eğitimi, cam boncuk, ritim, spor gibi birçok alanda boş zamanlarını değerlendirerek, hem öğreniyor, hem de kaliteli ve keyifli zaman geçiriyor.

Proje, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Antikkapı, THK, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'nün katılımı ile organize bir şekilde yürütülüyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim