• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Beyaz Kalpler Öğrencileri, Camın Üretimini İnceledi

Beyaz Kalpler Öğrencileri, Camın Üretimini İnceledi
Kocaeli Büyükşehir Beyaz Kalpler Cam Boncuk Atölyesi öğrencileri, İstanbul'da cam süsleme atölyelerini ziyaret ettiler.

Kocaeli Büyükşehir Beyaz Kalpler Cam Boncuk Atölyesi öğrencileri, İstanbul'da cam süsleme atölyelerini ziyaret ettiler.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi Cam Boncuk Atölyesi öğrencileri, merkeze cam boncuk atölyesini kuran Sertaç Bayraktar'ın atölyesini ziyaret ettiler. Öğrenciler İstanbul Polonezköy'de bulunan cam sanatının kalbine gerçekleştirdikleri ziyarette eğitim aldıkları cam boncuk sanatının en gözde örneklerini, inceliklerini, gayret ve yetenekleri ile neler yapabileceklerini yerinde görme imkanı buldular.

Beyaz Kalpler Cam Boncuk Atölyesi'ne katkı sunan ve geleneksel cam sanatında eserleri ile isim yapmış ustalarla tanışmaktan memnun olan öğrenciler, kendileri için hobi olan cam sanatı ile ilgili gelecek planlarını yeniden şekillendirecekleri eğlenceli bir sürece tanıklık etmiş oldular. Ziyaret edilen cam boncuk atölyesi, değişik figür ve ürünlerin üretildiği, cam ürünlerin kullanıldığı farklı dizaynı ile öğrencilerin oldukça ilgisini çekti. Üretim sürecini yakından gözlemleme fırsatını yakalayan öğrenciler daha sonra kendilerini bekleyen ikramlar ile de unutamayacakları bir gün geçirmiş oldular.

Öte yandan Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi'nde gerçekleştirilen çalışmalar eğitmen Merve Arslan eşliğinde devam ediyor. Gençlerin gelişmesinde sosyalleşmesinde önemli rol almanın mutluluğunu yaşadığını belirten eğitmen Arslan, "Çocukların cam boncukla hayal güçleri gelişiyor, burada cama şekil veriyorlar, sosyalleşiyorlar hayata daha aktif bir şekilde katılıyorlar. Sanat eseri üretmenin mutluluğunu paylaşan öğrenciler ileride kendilerine meslek edinebilecekleri bir alanda eğitim alıyorlar" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi'nde eğitim alacak 12-18 yaş arasındaki sosyal risk grubunda bulunan çocuklar, uzman personel tarafından saha çalışması yapılarak bulunuyor. Bir aylık inceleme süresince psikolog ve sosyologlar tarafından çocukların aileleri ve sosyal çevreleri ile görüşmeler gerçekleştiriliyor. Bir yıl süre ile merkezden eğitim alabilen gençlerin toplum içerisinde daha etkin ve faydalı hale gelebilmeleri amaçlanıyor. Beyaz Kalpler'de öğrenciler drama, aşçı yardımcılığı, servis elemanlığı, değerler eğitimi, cam boncuk, ritim, spor gibi birçok alanda boş zamanlarını değerlendirerek, hem öğreniyor, hem de kaliteli ve keyifli zaman geçiriyor.

Proje, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Antikkapı, THK, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'nün katılımı ile organize bir şekilde yürütülüyor.

Beyaz Kalpler Öğrencileri, Camın Üretimini İnceledi

Beyaz Kalpler Öğrencileri, Camın Üretimini İnceledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim