• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Beyaz Fırın Etiler şubesini açtı

Beyaz Fırın Etiler şubesini açtı
Beyaz Fırın geçtiğimiz günlerde Etiler şubesini açtı. Pastane ve fırın konseptini koruyarak 4 şubesinde "Brasserie" konseptine geçti ve restoran hizmeti...

Beyaz Fırın geçtiğimiz günlerde Etiler şubesini açtı. Pastane ve fırın konseptini koruyarak 4 şubesinde "Brasserie" konseptine geçti ve restoran hizmeti de vermeye başladı.

Beyaz Fırın, 10 Milyon TL yatırımla Etiler şubesini geçtiğimiz günlerde açtı. Pastane ve fırın konseptini koruyarak 4 şubesinde "Brasserie" konseptine geçti ve restoran hizmeti de vermeye başladı. Beyaz Fırın beşinci kuşak yöneticisi Nathalie Stoyanof Suda, Beyaz Fırın'ın yerinde üretim ilkesinden taviz vermeyerek, her gün günlük, taze ve katkısız ürün sunarak tüketici ile güven ilişkisini sürdürdüğünü söyledi.

"Genç nüfusun yüzde 97'si en az iki öğünü dışarıda yiyor"

Beyaz Fırın'ın, doğduğu yere İstanbul'un Avrupa yakasına Etiler'de açtığı yeni şubesiyle geri döndüğünü belirten Suda, "Beyaz Fırın olarak, Paris ve Londra başta olmak üzere Avrupa'da da yeni şubeler açarak Türk lezzetlerini yurt dışında da markalaştırmayı hedefliyoruz. Türkiye'de, yeme içme alışkanlıkları değişiyor. 2016 yılında kişi başı 650 TL dışarıda yemek yemeye harcamışız. Genç nüfusun yüzde 97'si en az iki öğünü dışarıda yiyor" dedi.

Türkiye'de fırın ve pastacılık alanında geçmişi iki asıra uzanan Beyaz Fırın, 2008 yılında başlattığı büyüme ve yenilenme sürecine "hızlanarak" devam ettiğini ifade eden Suda, " Tam anlamıyla bir başarı öyküsü, hatta romanı olarak anlatılabilecek Beyaz Fırın'ın geçmişi tam 1836 yılına kadar gidiyor. Bugün Anadolu Yakası'nda altı mağaza ile faaliyet gösteren Beyaz Fırın; geçtiğimiz günlerde 10 Milyon TL yatırımla Etiler Nispetiye caddesinde 7'inci mağazasını açarak doğduğu yere, Avrupa yakasına 130 yıl sonra geri döndü" ifadelerini kullandı.

Beyaz fırının hikayesini paylaştı

Fırının hikayesini de aktaran Suda, "Hikaye, Kosma Stoyanof tarafından Balat'ta Bulgar'ın Fırını olarak bilinen poğaça, börek, çörek fırınını açılmasıyla başlar. Kosma Stoyanof sonraki yıllarda üç oğlu için Üsküdar ve Sarıyer'de fırın açar. Üç oğlundan biri olan Dimitri Stoyanof, Üsküdar'daki fırının başına geçer ve 1927'de Balat'taki evini de Kadıköy'e taşıyarak, Üsküdar'daki fırının yanı sıra Kadıköy'e bir fırın açmaya karar verir. Böylece Türkiye'de fırın ve pasta sanatının öncüsü kabul edilen Beyaz Fırın'ın Anadolu yakasındaki yolculuğu da başlar, düşünebiliyor musunuz? İki asır önce her mekan tek işletmeyi daha büyük bir dükkana taşımayı bile düşünmezken Kosma Stoyanof, farklı semtlerde 4 tane poğaça, börek, çörek fırını açıyor. Beyaz Fırın, Türkiye'nin bilinen ilk zinciri oluyor o yıllarda" diye konuştu.

7 Şube İle 41 Milyon TL Ciro

Suda,7 şube ile bu yıl 41 milyon TL gibi yüksek bir ciroya ulaşmayı planladıklarını belirterek, "Bu rakam, bir önceki yıla göre yüzde 40'lı bir büyümeyi ifade ediyor. Yedi şubede aylık ortalama 250 bin ziyaretçiyi ağırladık, bu rakamı gelecek yıl 300 bine çıkarmayı planlıyoruz. Hedefimiz, 10 yıl içinde Beyaz Fırın ve Beyaz Fırın Brasserie olmak üzere 7 yeni şube daha açmak" dedi.

"Kaliteden ödün vermemek için franchıse vermiyoruz"

Yerinde üretimin getirdiği kalite algısını bozmak istemedikleri için şu aşamada franchise vermek gibi planlarının olmadığını ifade eden Nathalie Stoyanof Suda şunları söyledi:

"Beyaz Fırın kalitesinden ödün vermek istemediğimiz için şu anda franchise düşüncemiz yok. Ancak önümüzdeki dönemde kendi açtığımız mağazalarla aynı kaliteyi yakalayacak bir franchise sistemi oluşturulabileceğine inanırsak böyle bir adım atabiliriz. Mağaza sayımız konusunda bu kadar hassas/seçici olmamızın sebebi, ürün ve hizmet kalitesinin yüksek tutulması".

Beyaz Fırın Etiler şubesini açtı

Beyaz Fırın Etiler şubesini açtı

Beyaz Fırın Etiler şubesini açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim