• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

BEÜ’ye 4 Milyon TL’lik MR Cihazı

BEÜ’ye 4 Milyon TL’lik MR Cihazı
Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde yeni MR cihazı hizmet vermeye başladı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde yeni MR cihazı hizmet vermeye başladı. Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer yaklaşık 4 milyon TL'lik bir bütçe ile Zonguldak'a kazandırılan yeni MR cihazı ile ilgili bu yatırımların bölgenin geleceğine yapıldığını ifade etti.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne 2015 yılında Dijital Anjiyografi ve SPECT - CT'nin hizmete alınmasının ardından yeni Manyetik Rezonans (MR) cihazının da alım ve montaj işlemleri tamamlanarak hizmet vermeye başladı. Böylece BEÜ, diğer sağlık hizmetlerinin yanında görüntüleme hizmetlerinde de Batı Karadeniz Bölgesinin en güçlü sağlık hizmeti sunucusu olma özelliğini çok daha güçlendirmiş oldu.

BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne 2015 yılında ihalesi tamamlanan yeni 1.5 Tesla MR cihazının kurulum işlemi tamamlandı. Daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak amacıyla Radyoloji A.D.'na kazandırılan cihaz, 70 cm'lik giriş çapıyla ferah bir ortamda çekime olanak tanımıyor. Genişliği sayesinde kilolu hastalar için de daha konforlu bir çekim olanağı sunuyor. 15 yıldır hizmet veren MR cihazının yanında yeni alınan MR cihazının da devreye girmesiyle 2 cihazla birlikte artan hasta ve MR çekim ihtiyacı karşılanacak.

"ANESTEZİ ALTINDA ÇEKİM SAĞLANABİLECEK"

Cihazın içerdiği çeşitli koil ve aparatlar ile spektroskopik, anjiografik, kardiak gibi özellikli çekimler yapılabiliyor. 2016 yılında temin edilmesi düşünülen MR uyumlu monitörizasyon cihazları ile anestezi altında çekime de olanak sağlanması planlanıyor. BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hakan Bakkal kuruma kazandırılan yeni MR cihazı ile ilgili olarak "Merkezimize kazandırılan son teknoloji MR cihazı ile artık daha hızlı ve kaliteli çekimler yapma şansına kavuştuk. Cihazın spektroskopik, anjiografik ve kardiak gibi çekim özellikleri itibariyle Zonguldak ve çevresinde tek olduğunu belirtmemiz gerekir. Bu cihaz sayesinde hekimlerimiz tanılarını daha hızlı ve sağlıklı koyarken, hastalarımız ise özellikli çekimler için Zonguldak dışına gitmekten kurtulacak ve daha kaliteli sağlık hizmeti alacaklardır. MR cihazının hastanemize ve ilimize kazandırılmasında emeği geçen başta sayın rektörümüz Prof.Dr.Mahmut Özer olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yaklaşık 4 milyon TL'lik bir bütçe ile Zonguldak'a kazandırılan yeni MR cihazı ile ilgili bir açıklama yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de tüm bu yatırımların bölgenin geleceğine yapıldığını ifade ederek;

"Üniversitemiz, Zonguldak ve bölgesinin sağlık ihtiyaçlarını önceleyen orta ve uzun vadeli projeksiyonlarımız doğrultusunda gerekli adımları atmaktadır. Yatırım planlarına dâhil edilen ve kurulumları tamamlanan büyük bütçeli tıbbi cihaz alımları ile şehrimiz ve bölgemizde ihtiyaç hissedilen görüntüleme hizmetlerinin kapasitesini ve niteliğini yükseltmiş oluyoruz. Son dönemde arka arkaya hayata geçirilen dev sağlık yatırımları ile üniversitemiz, teması doğru belirlenmiş bir sağlık politikasını kararlılıkla ve büyük bir süratle hayata geçirmektedir. Bu çalışmalarımızı hayata geçirirken bizlerle birlikte mesai harcayan çalışma arkadaşlarımıza, sağlık alanında fedakârca hizmet veren akademisyen ve sağlık personelimize, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, bu yeni MR cihazının Zonguldak ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim