• BIST 9548.09
  • Altın 2492.432
  • Dolar 32.494
  • Euro 34.5189
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

BEÜ’de Alt Yapı Çalışmaları

BEÜ’de Alt Yapı Çalışmaları
Bülent Ecevit Üniversitesi sağlık alanında büyük yatırımlarıyla da son yıllarda önemli gelişmeler kaydediyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi sağlık alanında büyük yatırımlarıyla da son yıllarda önemli gelişmeler kaydediyor.

Üniversite, İbn-i Sina Kampüsünde yer alan birimlerinde tetkik ve tedavi alanında kullanılan modern cihaz ve sistemlerin hızlı ve sağlıklı çalışması amacıyla bilişim alt yapı çalışmalarını tamamladı. Sağlık hizmetlerinde tetkik aşamasının ardından elde edilen verilerin ilgili birimlere ulaştırılması ve bir an önce tedavi aşamasına geçilebilmesi amacıyla kullanılan tüm sistemler, yeni düzenlenen alt yapı donanımı sayesinde büyük hız kazandı. Böylece doktor tarafından bir hastadan istenilen tahlil ve görüntüleme gibi çeşitli tetkik sonuçlarının değerlendirilmesi ve tedavi sürecine geçilmesinde zaman kazanımı sağlanıyor.

Üniversitenin Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, İbn-i Sina Kampüsü Bilgi İşlem Koordinatörlüğü ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kampüste yer alan diğer birimlerin işbirliğinde tamamlanan bilişim sistemi yenileme çalışmaları sayesinde sağlık hizmeti sağlayan birimlerin tümü hızlı, modern ve sağlam bir alt yapı sistemine kavuştu. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Zonguldak Sağlık Yüksekokulu, Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, Kanser Tanı ve Araştırma Merkezi, Okul Öncesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Kreşi bu sistem ile doğrudan Bilgi İşlem Koordinatörlüğü Sistem odasına fiber optik kablo hattı ile bağlandı. Tamamlanan çalışmalarla ağ hızının 10 kata ulaştırılmasının yanı sıra "networkte paket kaybı" olarak ifade edilen veri kayıpları sıfıra indirilmiş oldu.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, sağlık alanında tıbbi cihaz yatırımları kadar alt yapı çalışmalarına da önem verdiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"Bülent Ecevit Üniversitesi sağlık hizmetleri alanında bir marka değeri kazandı. Bölgenin sağlık üssü olarak örnek gösteriliyoruz. Bu noktada tetkik ve tedavi hizmetlerindeki teknik donanım yatırımlarının büyük payı var. Bu donanımların verimli hizmet sağlayabilmesi için sistem alt yapısını tümüyle yeniledik. İbn-i Sina Kampüsündeki tüm birimleri kapsayan bu çalışma temelde halkımıza sağlık hizmeti sağlayan birimlerde tetkiklerde elde edilen verilerin aktarımında büyük hız kazandırdı. Bu çalışmada Bilgi İşlem Daire Başkanlığına ve emeği geçen tüm çalışanlarımıza özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkür ediyorum."

Bülent Ecevit Üniversitesi İbn-i Sina Kampüsündeki bilişim yenileme çalışmalarında iç ve dış bağlantılar için toplam 4.650 metre fiber optik kablo ve 26 kenar anahtarı (switch) kullanılan sistemin 92 bin 500 TL'ye mal olduğu bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim