• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

BEÜ Süreli Bölge Kan Merkezi Ruhsatı Aldı

BEÜ Süreli Bölge Kan Merkezi Ruhsatı Aldı
Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi, Sağlık Bakanlığı'nın izni ile süreli bölge kan merkezi ruhsatı aldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi, Sağlık Bakanlığı'nın izni ile süreli bölge kan merkezi ruhsatı aldı.

Zonguldak ve çevresinin üçüncü basamak sağlık hizmeti ihtiyaçlarını karşılayan Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi'ne, Sağlık Bakanlığı'nın izni ile Süreli Bölge Kan Merkezi ruhsatı Verildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi bünyesinde Kan Transfüzyon Merkezi niteliğinde hizmet veren Kan Merkezi Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün onayı ile Süreli Bölge Kan Merkezi statüsüne geçti. Merkezin bünyesinde faaliyete başlayan kanser tanı ve tedavi binası içinde yenilenen fiziki alan içerisinde hizmet portföyünü ve olanaklarını artırarak çalışmalarına devam eden Kan Merkezi, yatarak tedavi gören hastalara ve özellikle sıklıkla ihtiyaç duyan yoğun bakım ve onkoloji hasta grubuna gerekli olan kan ürünlerini hazırlamak konusunda 7 gün / 24 saat sürekli hizmet üretecek.

Merkezlerden sorumlu BEÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Varım Numanoğlu kan merkezinin yeni statüsü ile ilgili yaptığı açıklamada; "Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, gerçekleştirilen fiziki mekân ve yüksek teknolojili tıbbi cihaz altyapısı yatırımları ile bölgenin en donanımlı yataklı tedavi kurumu haline gelmiştir. Bu yapılanmanın sonucu olarak merkezimizde sadece Zonguldak'tan değil, Bartın, Kastamonu, Karabük gibi çevre illerden de gelen, özellikle üçüncü basamak onkolojik ve yoğun bakım hasta grubunun her türlü tedavileri gerçekleştirilmektedir. Hastanemizde halen çeşitli branşlarda kanser tanılı hastalarımız cerrahi olarak tedavi edilmektedir. Bunun yanı sıra yetişkin ve çocuk onkolojik birimlerimize bağlı Kemoterapi Ünitelerinde ortalama olarak günlük 65 hasta, Radyoterapi Ünitelerinde ortalama olarak günlük 75 hasta tedavi hizmeti almaktadır. Üçüncü basamak niteliğe sahip Yeni Doğan ve Çocuk Yoğun Bakımları, Merkezi Yoğun Bakımlar, Solunumsal Yoğun Bakım, Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Yoğun Bakım'ın da olduğu 90 yataklık kapasite tam doluluk oranlarıyla tedavi hizmetlerini sürdürmektedir. Bu özellikli hasta sayısı ve bu hastaların yoğun kan ve kan ürünü ihtiyacı göz önüne alındığında; yeniden yapılandırılan ve süreli bölge kan merkezi statüsüne kavuşan kan merkezimiz zaman zaman hastalarımızın kan ve kan ürünlerine olan yoğun talebi karşılama noktasında yaşanabilen gecikmelerin önüne geçebilecektir" dedi.

"ÖZELLİKLE KAN VE KAN ÜRÜNLERİ BUNDAN BÖYLE HASTANEMİZ BÜNYESİNDE KISA SÜREDE HAZIRLANIP TEMİN EDİLEBİLECEKTİR"

Süreli Bölge Kan Merkezi ruhsatı konusunda bir açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, "Sağlık Uygulama Araştırma Merkezimizde hizmet ve tedavi verilen onkoloji ve hematoloji vak'alarının artması, özellikli yapılan ameliyatların yoğunluğu gibi nedenlerle Zonguldak'ta bir Süreli Bölge Kan Merkezi ihtiyaç duyulmaktaydı. Bilindiği gibi Zonguldak İl Merkezinde Kızılay'a ait Bölge Kan Merkezi yoktur ve en yakın Kızılay Bölge Kan Merkezi ilimize 117 km mesafede bulunan Düzce ilimizde bulunmaktadır. Kızılay ve Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Süreli Bölge Kan Merkezi ruhsatı almış ve bu statüyü de ilimize kazandırmış olduk. Özellikli kan ve kan ürünleri bundan böyle süreli bölge kan merkezimiz bünyesinde kısa sürede hazırlanıp temin edilebilecektir. Böylece Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimizin yanı sıra ilimiz diğer yataklı tedavi kurumlarının da temininde güçlük çekilen kan ve kan ürünleri ihtiyaçları da karşılanabilecektir. Bu vesile ile Türk Kızılay'ının kan tedarikinde kurumsal sorumluluğumuzun bilincinde düzenlediğimiz etkinlikler yoluyla katkı vermeyi önceleyen bir üniversite camiası olarak; Süreli Bölge Kan Merkezi'nin Sağlık Uygulama Araştırma Merkezimizde çalışmalarına başlaması konusunda duyarlılık gösterip destekleyen Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr.Doğan Ünal'a, Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu'na ve Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'a şükranlarımı sunuyorum." dedi.

BEÜ Süreli Bölge Kan Merkezi Ruhsatı Aldı

BEÜ Süreli Bölge Kan Merkezi Ruhsatı Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim