• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

BEÜ Sağlık Uygulama Ve Araştırma Hastanesi 2015 Yılında 400 Binden Fazla Hastaya Hizmet Sundu

BEÜ Sağlık Uygulama Ve Araştırma Hastanesi 2015 Yılında 400 Binden Fazla Hastaya Hizmet Sundu
Batı Karadeniz Bölgesinin sağlık üssü konumunda olan Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi her geçen gün büyümeye ve nitelikli...

Batı Karadeniz Bölgesinin sağlık üssü konumunda olan Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi her geçen gün büyümeye ve nitelikli sağlık hizmeti verdiği tedavi kapasitesini arttırmaya devam ediyor. Hastane 2015 yılında 407 bin 584 hastaya hizmet verdi.

Bölgenin üçüncü basamak düzeyde tek üniversite hastanesi olan BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, verilen sağlık hizmetinin kalitesiyle ülkemizin maden ve sanayi sektörlerinde önemli bir rol oynayan Batı Karadeniz bölgesinde eksikliği şiddetle hissedilen, ileri ve kaliteli sağlık hizmeti sağlanmasına büyük katkıda bulunarak bölgenin önemli bir eksiğini gideriyor. Hastane 2015 yılında 407 bin 584 hastaya hizmet verdi.

Topluma hizmet eden üniversite olan Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, bölge hastanesi konumuyla Batı Karadeniz Bölgesinde geniş bir halk kitlesine hizmet veriyor. Hastane 2015 yılında 62 polikliniğinde 407 bin 384 hastaya hizmet verirken 24 klinikte yataklı tedavi edilen hasta sayısı 30 bin 584'e ulaştı. Hastanenin 14 ameliyathanesinde 2015 yılında 28 bin 398 ameliyat gerçekleştirilirken acil servislerden ise 55 bin 702 hasta hizmet aldı. Merkeze başvuran hasta sayısında her yıl gerçekleşen önemli artışlar, klinik, poliklinik, teşhis ve tedavi üniteleri, akademik, idari personel ve fiziki mekân bazında hizmet alanlarındaki artış ve iyileştirmelerle sürekli olarak destekleniyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi 2014 yılında Yoğun Bakımlarla birlikte 563 yatak kapasitesine sahip iken 2015 Aralık sonu itibari ile 474'ü normal 80'si yoğun bakım, 6'sı yetişkin acil, 4'sı çocuk acil, 55'ü gündüz yatakları olmak üzere toplam 619 yatak kapasitesine ulaşmıştı. Dijital Röntgen, Anjiyografi, Fluoroskopi, Manyetik Rezonans (MRI), Bilgisayarlı Tomografi (BT), PET CT, Sintigrafi, Kemik Dansitometre, Renkli Doppler, Ultrasonografi gibi son teknoloji ürünü cihazlarla görüntüleme hizmetleri başarıyla yürütülmekte.

Batı Karadeniz Bölgesinin ilk ve tek kanser araştırma merkezi olan BEÜ Kanser Araştırma ve Tanı Merkezi, 2015 yılı Nisan ayında 50 adet nitelikli hasta yatağıyla bölge halkına hizmet vermeye başladı. Merkezden günde ortalama 60 hasta kemoterapi, 80 hasta ise radyoterapi hizmeti almakta.

Bölgenin sağlık üssü olan BEÜ hastanesinin hızlı büyüme ve gelişmesinin sürekli olarak akademik ve idari personel ve teknik altyapı olanaklarıyla destekleneceğini ifade eden BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, "Bölgenin en büyük ve en gelişmiş donanımlara sahip hastanesi olan BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi sadece Zonguldak'ın değil, çevre illerin de sağlık alanındaki ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Sağlık alanındaki yatırımlarımız artarak devam edecektir. Sağlık alanında 2016 yılı hedeflerimiz arasında yaşlı hastaların bakım ve rehabilitasyonu için Geriatri ve Rehabilitasyon Ünitesinin açılması, Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavi Merkezi Ünitesinin açılması ve Organ Nakli ve Araştırma Merkezinin kurulması da yer almaktadır. Bu hızlı ve istikrarlı büyümeye emek veren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimi Başhekimi Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal'a tüm öğretim üyelerimiz ve sağlık çalışanlarını kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim