• BIST 9524.59
  • Altın 2495.15
  • Dolar 32.5041
  • Euro 34.7261
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

BEÜ Sağlık Bilimleri Alanında Eğitim Atılımlarına Devam Ediyor

BEÜ Sağlık Bilimleri Alanında Eğitim Atılımlarına Devam Ediyor
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde, Hemşirelik Anabilim Dalı Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği doktora programının...

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde, Hemşirelik Anabilim Dalı Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği doktora programının açılması Yükseköğretim Kurulu'nun 20.01.2016 tarihindeki toplantısında alınan kararla onaylandı.

Bülent Ecevit Üniversitesi'nin (BEÜ) bölüm ve program sayılarındaki artış hızla devam ediyor. BEÜ, lisans programlarına olduğu kadar yüksek lisans ve doktora programlarının açılmasına da büyük önem veriyor. Toplumun ve akademik camianın ihtiyaçları göz önüne alınarak açılan lisansüstü programlara bir yenisi daha eklendi. Yükseköğretim Kurulu, BEÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Hemşirelik Anabilim Dalı Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği doktora programının açılmasını 20.01.2016 tarihli toplantısında onayladı. Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yeni açılan doktora programı ile enstitünün lisansüstü program sayısı 19'a yükselirken, BEÜ'nün toplam lisansüstü program sayısı da 71'e yükselmiş oldu. Son beş yılda lisansüstü programlarında çok önemli artış sağlayan üniversitenin 2010 yılında 578 olan lisansüstü öğrenci sayısı 2015 yılında 2 bin 63'e yükseldi.

BEÜ'nün sağlık alanındaki teknolojik altyapı çalışmaları ve yatırımlar kadar yüksek nitelikli mezun ve akademisyenler yetiştirilmesine de önem verdiğini vurgulayan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi:

"Ülkemizin gelecekteki yüksek nitelikli sağlık çalışanı ve akademisyen ihtiyacını karşılama amacıyla yeni lisansüstü programlar açmaya devam ediyoruz. Bilindiği üzere BEÜ uygulama ve araştırma hastanesi yapılan dev yatırımlarla bölgenin sağlık üssü haline geldi. Üniversitemizin İbn-i Sina kampüsünü bir sağlık eğitimi üssü haline getirmek de hedeflerimiz arasında. Bu kapsamda yeni açılan Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği doktora programımız 2016-2017 yılının güz döneminden itibaren öğrenci almaya başlayacak. Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde 109 öğrenci öğretimlerine devam ediyorlar. Programa kabul etmeyi düşündüğümüz 10 öğrenci ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ndeki öğrenci sayımız 119'a, toplam lisansüstü öğrenci sayımız ise bin 690'a yükselecek. Akademik camianın ve toplumun ihtiyaçlarını dikkate alarak açmayı planladığımız yeni yüksek lisans ve doktora programlarıyla bu sayıyı büyük bir hızla artırmayı hedefliyoruz. Yeni açılan doktora programımızın BEÜ camiasına hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim