• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

BEÜ Rektörü Özer, Bac Başkanı Fear İle Görüştü

BEÜ Rektörü Özer, Bac Başkanı Fear İle Görüştü
Bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof.

Bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, İngiliz Akreditasyon Kurulu (British Accreditation Council) (BAC) Başkanı Paul Fear ile bir araya geldi. Görüşmede Paul Fear, Rektör Özer'i İngiliz Yükseköğretim Sistemi ve BAC'ın çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Görüşmede Prof. Özer Türkiye yükseköğretim sistemindeki son yıllarda yaşanan olumlu gelişmeler ve büyüme trendi ile birlikte gelinen son nokta hakkında bilgi verdi. Prof. Özer ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde kurulan Türkiye Yükseköğretim Kalite Kurulu ve yükseköğretim sisteminde kalite güvencesi adına atılan son adımlara değindi. Bununla birlikte Rektör Özer, Bülent Ecevit Üniversitesi olarak kalite güvencesi alanında yapılan çalışmalar, mühendislik, fen-edebiyat ve sağlık bilimleri alanlarında akreditasyon süreçlerinde elde edilen başarılar ve BEÜ'de halen devam etmekte olan Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP) süreci hakkında bilgi verdi. Ziyarette EUA'nın değerlendirmesinden sonra BAC'ın BEÜ'yü kurumsal değerlendirmeye alma imkanı ve bunun BEÜ'ye sağlayacağı avantajlar değerlendirildi. Ziyaret sırasında, aynı zamanda İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) Başkan Vekili de olan Prof. Özer, Paul Fear ile BAC ve AQAAIW arasında işbirliği imkanlarını ele aldılar.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Rektör Özer, "Bülent Ecevit Üniversitesi olarak sunduğumuz eğitim ve diğer tüm hizmetlerde kalite güvencesi önceliklerimiz arasında. Bu bağlamda Üniversitemizdeki kalite süreçleri beş yıldır devam etmektedir. Bu gün geçmişte attığımız adımların meyvelerini almaktayız. BEÜ kalite odaklı sürdürülebilir bir büyüme stratejisini benimsemektedir ve sadece nicelik olarak büyüme değil nitelikli ve kaliteli büyümeyi ilke edinmiştir. Halen devam etmekte olan ulusal ve uluslararası akreditasyon süreçleri bu strateji doğrultusunda atılan adımların bir göstergesidir. Bu çalışmalarda uluslararası deneyimlerden yararlanmaya büyük önem veriyoruz. Dünyanın pek çok ülkesine yapılan kalite güvence ajansı ziyaretleri ve BEÜ'ye davet edilen kalite güvence uzmanları ile gerçekleştirilen tecrübe paylaşımlarının ulusal ölçekte de bir kalite kültürü oluşumuna katkıda bulunabileceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim