• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

BEÜ, metal ara malı arayan firma ile metal üreticileri bir araya getirdi

BEÜ, metal ara malı arayan firma ile metal üreticileri bir araya getirdi
Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, metal ara malı arayan kauçuk firmasını ve metal üreticileriyle buluşturdu.

Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, metal ara malı arayan kauçuk firmasını ve metal üreticileriyle buluşturdu.

Zonguldak'ın yurtdışı ihracat yapan öncü şirketlerinden Cilas Kauçuk A.Ş.'nin ürünleri için gerekli metal parçaları yerel piyasadan karşılama arayışında olması üzerine Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Cilas Kauçuk A.Ş. ile bölgede üretim yapan metal aksam üretimi yapan Sakasan Mühendislik ve Teknoplan firmalarını üniversitede bir araya getirdi.

Mühendislik Fakültesi Dekanlığında gerçekleştirilen toplantıya Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Zonguldak İl Müdürü Ayben Özkan, Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Nazım Kunduracı, Cilas Kauçuk A.Ş adına Efkan Yardım, Sakasan Mühendislik adına Murat Saka, Teknoplan adına Ercan Başkaya katıldı.

Gerçekleştirilen toplantı neticesinde iki metal üreticisi firma Cilas Kauçuk A.Ş'nin talep ettiği ara malı metal ürünlerini üretebileceklerini belirttiler. Bunun üzerine üretim detaylarının belirlemek üzere çalışma takvimi kararlaştırıldı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.

"Bölgemiz ekonomisini geliştirmek adına iki yıl önce bir Ar-Ge atağı başlatmıştık. Bu süreçte halihazırda 5 firmamıza Ar-Ge desteği vermekteyiz. Bölgemizde pek çok ağır sanayi kuruluşu bulunmakta. Bu firmalarımızın ara malı ihtiyaçlarını yine ilimizde üretim yapan diğer firmalardan karşılaması durumunda şehrimiz ekonomik olarak önemli bir girdiye sahip olacaktır. Biz bu noktada Bölge Üniversitesi olarak bu arayışta olan firmalarımızı bir araya getirerek onlar arasında kolaylaştırıcı bir rol oynamaya hazırız. Bugün de bunun güzel bir örneğini gerçekleştirmiş olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu bağlamda başta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Zonguldak İl Müdürümüz Ayben Özkan, KÜSİ İl Temsilcimiz Yrd. Doç. Dr. Nazım Kunduracı, Cilas Kauçuk A.Ş., Sakasan Mühendislik ve Teknoplan yetkilileri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim