• BIST 9524.59
  • Altın 2489.438
  • Dolar 32.5583
  • Euro 34.6329
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

BEÜ İki Güzide Sanatkârı Ağırladı

BEÜ İki Güzide Sanatkârı Ağırladı
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Müzehhibe Prof. Dr. Çiçek Derman ve Hattat Prof.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Müzehhibe Prof. Dr. Çiçek Derman ve Hattat Prof. Uğur Derman'ı konuk etti.

Karauğuz Konferans Salonu'nda Hat ve Tezhip Sanatları" adlı bir konferans veren Prof. Dr. Çiçek Derman ve Hattat Prof. Uğur Derman'ı konferans katılımcıları dikkatle dinledi. Konferansa Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'in eşi Nebahat Özer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Çeştepe, akademik ve idari personel ve öğrencilerin yanı sıra bu sanatlarla ilgilenen sanatseverler katıldı.

Konferansta ilk olarak söz alan ve klasik Türk sanatlarına önemli katkılarıyla tanınan Prof. Dr. Uğur Derman "Osmanlı-Türk Hat Sanatı" adlı sunumunda Osmanlı Türklerinin, Türkleştirdikleri hat sanatına ilişkin çeşitli dönemlere ait önemli örnekleri izleyicilerle paylaştı. Derman, hat sanatında kullanılan alet ve malzemeler, hat sanatının doğuşu, çeşitlenmesi ve gelişimi gibi konulardaki düşüncelerini paylaştı.

Prof. Uğur Derman'dan sonra söz alan Prof. Dr. Çiçek Derman "Türk Tezhip Sanatına Genel Bakış" adlı sunumunda, Orta Asya'da ilk örneklerine rastlanılan tezhip sanatının asıl parlak ve olgun dönemini İslâmiyet'in kabulünden sonra yaşadığını ve hat sanatıyla birlikte birbirinden güzel eserler meydana getirildiğini söyledi. Eserleri dönemlere gören inceleyen ve deneyimlerini izleyiciyle paylaştı.

Konferansın sonunda verdikleri konferans anısına Prof. Dr. Çiçek Derman'a Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'in eşi Nebahat Özer, Prof. Uğur Derman'a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Çeştepe teşekkür plaketi takdim etti. Yapılan sunumların ardından Prof. Dr. Çiçek Derman ve Prof. Uğur Derman "Hat ve Tezhip Sanatının Nadide Koleksiyonları" başlığıyla, BEÜ Konukevi Fuaye Alanı'ndaki seri açılışına katıldılar. Açılışı Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'in eşi Nebahat Özer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Çeştepe, Prof. Dr. Çiçek Derman ve Prof. Uğur Derman ve BEÜ Tezhip hocalarından Merve Öztürk yaptı.

Konferans öncesinde BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve eşi Nebahat Özer ile bir araya gelen Prof. Dr. Çiçek Derman ve Prof. Uğur Derman, BEÜ'de olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek başta Rektör Özer ve eşi Nebahat Özer olmak üzere misafirperverlikleri için tüm BEÜ ailesine teşekkür ettiler. Sergileyecekleri eserlerin yanında BEÜ Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi'ne tezhip, hat sanatı ve sanat araştırmalarıyla ilgili olmak üzere kendi yazdıkları on adet kitabı hediye ettiler.

Prof. Dr. Çiçek Derman ve Prof. Uğur Derman'ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, "Hayatlarını sanata adamış iki güzide sanatçımızı Üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Hocalarımız Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi'ne kitaplarından hediye ettiler. Bunun için de kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Prof. Dr. Çiçek Derman ve Hattat Prof. Uğur Derman'a Üniversite'nin çeşitli hediyelerini takdim etti.

BEÜ İki Güzide Sanatkârı Ağırladı

BEÜ İki Güzide Sanatkârı Ağırladı

BEÜ İki Güzide Sanatkârı Ağırladı

BEÜ İki Güzide Sanatkârı Ağırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim