• BIST 9783.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

“Betona İnat Doğal Hayat: Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi” Konferansı

“Betona İnat Doğal Hayat: Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi” Konferansı
Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen "Betona İnat Doğal Hayat: Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi" konferansı...

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen "Betona İnat Doğal Hayat: Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi" konferansı gerçekleşti.

Türkan Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Müdürü Prof. Dr. Adil Güner, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta Trakya Üniversitesi'nin tanıtım filmi izlendi.

Prof. Dr. Adil Güner, botanik bahçesi deneyimi ile ilgili olarak yaptığı sunumda, bir botanik bahçesinin kurulmasındaki aşamalardan ve öneminden bahsetti. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ile ilgili olarak bilgiler veren Prof. Dr. Güner, müdürlüğünü yürüttüğü botanik bahçesinin ülkemizden çeşitli coğrafi bölgeleri temsil eden alanları olduğunu söyledi.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nin ulusal ve uluslararası etkinliklerinden söz eden Prof. Dr. Güner, bahçenin koleksiyonlarından ve bitki koruma faaliyetlerinden bahsetti. Prof. Dr. Güner, ülkemizdeki endemik bitki sayısı ve çeşitliliği hakkında bilgiler vererek bitkilerin korunması ile ilgili yürütülmesi gereken çalışmalara değindi.

Konferansın ardından Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Müdürü Prof. Dr. Adil Güner'e çiçek ve hediye takdim etti.

Etkinlikten sonra Prof. Dr. Adil Güner, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gülay Şeren ve Doç. Dr. Fatma Güneş de bulundu.

“Betona İnat Doğal Hayat: Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi” Konferansı

“Betona İnat Doğal Hayat: Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi” Konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim