• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Besyo’nun Antrenörlük İkinci Öğretime Bölümüne Onay

Besyo’nun Antrenörlük İkinci Öğretime Bölümüne Onay
Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun, Antrenörlük Bölümüne 2. Öğretimi açılması için YÖK'e yapılan teklifi kabul edildi.

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun, Antrenörlük Bölümüne 2. Öğretimi açılması için YÖK'e yapılan teklifi kabul edildi. Antrenörlük Eğitim Bölümü 2. öğretim programı 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 40 öğrenci alarak eğitim öğretime başlayacaktır.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, Antrenörlük Eğitimi Bölümüne ikinci öğretim açılması için yapılan talebe YÖK'ten onay çıktığını belirterek, bölümün gelecek yıl eğitim öğretime başlayacağını söyledi.

Milli takım seviyesine gelmiş sporcuların milli takım kamplarından, antremanlarından, kamplarından, müsabakalarından dolayı eğitim-öğretimlerine devam edememe riski ile karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Yamaner, "Bizim temel felsefemiz bu sporcularımızın uzaktan eğitim sistemiyle veya ikinci öğretim sistemiyle eğitim almalarını sağlamak. Profesyonel ve milli takım sporcuları antrenör olacaklar. Bu sporcuların mutlak suretle örgün eğitimden geçmelerini sağlamayı temel hedef edindik. Uzaktan eğitim sistemiyle sadece sınavdan sınava gelecekler. Derslerini uzaktan eğitim sistemiyle takip etmiş olacaklar. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönem yüzde 30 sistemiyle başlayacağız. YÖK'le görüşerek bunu yüzde 70'lere çekebilirsek Türkiye'de ilk defa bir uygulamayı gerçekleştireceğiz. Hem eğitim öğretim kadromuzdan hem de öğrenci kadromuza büyük bir ivme kazandıracak. Sayın rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yetkin Utku Kamuk, antrenörlük eğitim bölümünün gücünün bu şekilde artacak olmasının Türkiye'de antrenörlük alanında görev yapan eğitimli personelin sayısının artmasına neden olacağını belirterek, "Buna katkımız olabilirse bundan gurur duyacağız. Bu haber bizi sevindirdi. Bundan sonraki çalışmalarımızda bu bize güç verecek. Artan bir hızla çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim