• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Beşyol düğümü kavşakla çözülüyor

Beşyol düğümü kavşakla çözülüyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi, hem tramvay hem de araç trafiğinin kesintiye uğramaması için Beşyol'a yapılacak kavşak için kolları sıvadı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hem tramvay hem de araç trafiğinin kesintiye uğramaması için Beşyol'a yapılacak kavşak için kolları sıvadı. İhale aşamasındaki proje kapsamında ilk etapta 30 metrelik yol köprü ile Küçükbalıklı Mahallesi'ne bağlanırken, daha sonra kamulaştırmaların tamamlanmasıyla da kavşağın dönüş kolları yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Caddesi'nde trafiğin de kesintisiz işlemesi amacıyla projelendirilen Beşyol Kavşağı ile önemli bir sorunun daha ortadan kaldırılacağını söyledi. Bursa'yı demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda toplam 9.4 kilometre uzunluğundaki 11 istasyonlu Kent Meydanı – Terminal T2 tramvay hattı projesinin startını veren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da raylı ulaşımın kesintiye uğramaması için güzergah üzerindeki köprü ve kavşak düzenlemelerine de hız verdi.

Çelebi Mehmet Bulvarı'nın İstanbul Caddesi ile kesiştiği nokta olan Beşyol'a yapılması planlanan kavşak projesi ihale aşamasına gelirken, Çelebi Mehmet Bulvarı'nın Küçükbalıklı Mahallesi'ne bağlantısı da sağlanmış olacak. Küçükbalıklı, Çiftehavuzlar, Altınova ve Fatih mahalleleri köprü ile birbirine bağlanırken daha sonra yapılacak olan kamulaştırmaların tamamlanması ile de kavşağın yonca bölümleri tamamlanmış olacak.

Genel Sekreter Yardımcısı Fehmi Ökten ile birlikte kavşağın yapılacağı noktada incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, raylı sistem, kentsel dönüşüm, köprü ve kavşak imalatlarıyla İstanbul Caddesi'nin çehresinin tamamen değişeceğini söyledi. 30 metrelik yol olarak bilinen ve uygulamada 40 metreye kadar çıkacak olan Çelebi Mehmet Bulvarı projesi kapsamında Küçükbalıklı ve Altınova mahalleri arasında sadece 20 bina kaldığını ve bunların kamulaştırılmasıyla birlikte kamulaştırılan bina sayısının 475'e ulaşacağını belirten Başkan Altepe, Samanlı ile Acemler'in kısa zamanda birbirine bağlanacağını söyledi. Bu çalışma devam ederken İstanbul Caddesi üzerindeki düğümleri de bir bir çözeceklerini dile getiren Başkan Altepe, "Raylı sistem çalışmalarının da kesintiye uğramaması için Beşyol bölgesine kavşak projesi hazırladık. Çalışmalarımız tamamlandı ve ihale aşamasına geldik. İnşallah ihaleyi bir an önce tamamlayıp, çalışmaları başlatacağız. İlk etapta yapacağımız köprü ile Çelebi Mehmet Bulvarı'nın devamı sağlanırken, bir taraftan da raylı sistem çalışmaları kesintisiz devam edecek. Daha sonra kamulaştırmalar tamamlandıkça da kavşağın yonca bölümleri tamamlanmış olacak." diye konuştu.

Beşyol düğümü kavşakla çözülüyor

Beşyol düğümü kavşakla çözülüyor

Beşyol düğümü kavşakla çözülüyor

Beşyol düğümü kavşakla çözülüyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim