• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Besyo Müdürü Doç. Dr. Adnan Ersoy: Erol’un Başarısıyla Gurur Duyduk

Besyo Müdürü Doç. Dr. Adnan Ersoy: Erol’un Başarısıyla Gurur Duyduk
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Erol Bilgin, Norveç'in Forde kentinde düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda,...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Erol Bilgin, Norveç'in Forde kentinde düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda, 62 kiloda Avrupa Halter Şampiyonu oldu.

DPÜ ve Türkiye'yi Norveç'te büyük başarı ile temsil eden Erol Bilgin, haltere 1998 yılında Kütahya Gençlik Merkezi Spor Kulübü'nde başladı. Ertesi sene Romanya nın başkenti Bükreş te düzenlenen şampiyonada koparmada 133 silkmede 160 ve toplamda 293 kilo kaldırarak üç kategoride de altın madalyanın sahibi oldu.

Erol Bilgin'in başarısının ardından açıklamada bulunan BESYO Müdürü Doç. Dr. Adnan Ersoy, "Erol Bilgin, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencimizdir. Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak öğrencimizin tarihe geçen başarısı ile çok mutlu olduk. Onunla gurur duyduk. Üniversitemiz her zaman genç sporculara destek olmuştur. Bunun da en güzel kanıtı Avrupa Halter Şampiyonunun üniversitemizden çıkmasıdır" dedi.

Önceki yıllarda da Dumlupınar Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası spor yarışmalarında ferdi veya takım bazında büyük ses getiren başarılara imza attıklarını belirten Adnan Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Erol Bilgin Avrupa Halter Şampiyonu oldu. Erol Bilgin'in bundan sonraki hedefi; Ağustos ayında başlayacak olan Rio 2016 Yaz Olimpiyatları'nda Olimpiyat Şampiyonu olmaktır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzda öğrenci olan 60'a yakın milli sporcumuz var. Öğrencilerimiz içerisinden daha birçok Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu çıkacağına olan inancımız tamdır. Öğrencilerimizin başarılarında pay sahibi olan ailelerini, hocalarını ve antrenörlerini kutluyorum" ifadelerini kullandı. (EFE)

Besyo Müdürü Doç. Dr. Adnan Ersoy: Erol’un Başarısıyla Gurur Duyduk

Besyo Müdürü Doç. Dr. Adnan Ersoy: Erol’un Başarısıyla Gurur Duyduk

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim