• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Beştepe Millet Camii’nde Şehitlerin Ruhu İçin Hatm-i Şerif Duası

Beştepe Millet Camii’nde Şehitlerin Ruhu İçin Hatm-i Şerif Duası
Beştepe Millet Camii'nde cuma namazı öncesi terör saldırılarında şehit düşenlerin ruhları için okutulan hatm-i şeriflerin duası yapıldı.

Beştepe Millet Camii'nde cuma namazı öncesi terör saldırılarında şehit düşenlerin ruhları için okutulan hatm-i şeriflerin duası yapıldı.

Ankara'da askeri servis konvoyuna düzenlenen bombalı terör saldırısı başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terör operasyonları sırasında şehit olan asker, polis, köy korucuları ile sivil vatandaşların ruhları için Beştepe Millet Camii'nde Kur'an-ı Kerim okundu.

Cuma namazı öncesi gerçekleşen programda, Beştepe Millet Camii İmam Hatibi Adem Kemaneci ve Mehmet Bilir, vaiz Hüseyin Yılmaz, müezzinler Abdurrahman Ayaz ve Ahmet Aybar ile Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz Kur'an-ı Kerim tivaletinde bulundu. Ardından okunan hatimlerin duası Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Hazırlar tarafından yapıldı. Duaya, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da katıldı.

CUMA HUTBESİNDE "TERÖR" VURGUSU

Cuma namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Hazırlar, hutbede Ankara'daki terör saldırısına vurgu yaptı. Hazırlar, "İki gün önce insanlıktan nasibini almamış her türlü değerden ve vicdani duygudan yoksun kişi veya kişiler tarafından Ankara'da gerçekleştirilen saldırıda şehit olan güvenlik güçlerimize, hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Haktan rahmet niyaz ediyor, yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Yakınlarına ve milletimize sabır, metanet ve baş sağlığı diliyorum. Cenab-ı Allah bu saldırıda hayatlarını kaybeden masum kardeşlerimizi engin rahmet-i Rahmanıyla karşılasın. Rabbim millet olarak sabır ve tahammül gücü zorlanan gönüllerimizi onarsın, yaralarımıza derman olsun. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Beştepe Millet Camii'nin tamamının dolduğu programı, şehit ve gazi yakınları ile bazı polisler de takip etti. Cuma namazının ardından vatandaşlara lokma tatlısı ikram edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim