• BIST 9548.09
  • Altın 2497.112
  • Dolar 32.491
  • Euro 34.543
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

BEST CONTEST TURKEY 2018’de mutlu son

BEST CONTEST TURKEY 2018’de mutlu son
BEST CONTEST TURKEY 2018 / Türkiye'nin En İyi İngilizce Konuşan Öğrencileri Yarışması'nda dereceye girenler belli oldu.

BEST CONTEST TURKEY 2018 / Türkiye'nin En İyi İngilizce Konuşan Öğrencileri Yarışması'nda dereceye girenler belli oldu.

Yarışmanın lise kategorisinde Ankara'dan Buket Sıla Tuncer birinci, İzmir'den Ezgi Türer ikinci ve İstanbul'dan Fatma Dilara Akca üçüncü olurken yarışmanın ikinci günü yapılan üniversiteliler kategorisinde ise İzmir'den Melisa Avcı birinci, Doğa Tekin ikinci ve Keremcan Bayram üçüncü oldu.

Yarışmada her iki kategoride de dereceye giren öğrenciler yaz tatili ödülü kazandılar. Ayrıca yarışmaya katılan öğrenciler için ESBAŞ'taki Uzay Kampı'na özel bir ziyaret düzenlendi.

Derece Koleji'nin ana sponsorluğu, ETİK'in resmi sponsorluğu ve Medical Park İzmir Hastanesi'nin de destekleriyle gerçekleştirilen iki günlük maratonun ardından Solis Proje Fabrikası Yöneticisi ve Yarışma Direktörü Ahmet Veli Olgundeniz'in Türk insanının İngilizce konuşma becerisine dikkat çekmek ve gençleri İngilizce konuşmaya özendirmek için düzenledikleri organizasyonun ülke çapında büyük bir ilgi gördüğünü belirterek her yıl yapılan başvuruların katlanarak arttığına dikkat çekti.

Yarışmanın ana sponsorluğunu üstlenen Derece Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü ise dereceye giren öğrencileri tebrik ettiğini belirterek İngilizce dil eğitiminin ülkemizde gelişimi ve 2023 hedeflerinin tutturulmasında son derece önemli olduğunu, bu tür organizasyonların gençlerin becerilerini ortaya koymalarında büyük bir fayda sağladığına dikkat çekti.

ETİK Başkanı, TÜROFED Başkan yardımcısı Mehmet İşler ise yabancı dilin turizm sektöründeki yerine ilişkin görüşlerini paylaştı. İşler, 10-15 yıl sonra İngilizcesiz bir hayatı düşünemeyeceğimizi, sadece İngilizce değil, ikinci bir yabancı dil bilmenin de artık zorunlu hale geldiğini kaydetti.

Medical Park İzmir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Zeki Hozer ise BEST CONTEST TURKEY yarışmasının gençleri İngilizce konuşma anlamında motive ettiğini belirterek özellikle tıp ve fen alanlarında ilerlemek isteyenlerin mutlaka akıcı İngilizceye sahip olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim