• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Beşpınar’ın 11 Milyon TL Ödeneğe İhtiyacı Var

Beşpınar’ın 11 Milyon TL Ödeneğe İhtiyacı Var
Adıyaman Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman'ı doğal yaşam alanına dönüştürecek en önemli projelerin birisi olan ve Adıyamanlıların heyecanla bitmesini...

Adıyaman Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman'ı doğal yaşam alanına dönüştürecek en önemli projelerin birisi olan ve Adıyamanlıların heyecanla bitmesini beklediği Beşpınar Projesi içerisinde 2016 yılında hedeflenen alanların bitirilmesi için 11 milyon TL'ye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bugüne kadar Beşpınar Projesine, Maliye Bakanlığı'ndan 7 milyon 783 bin, DSİ Genel Müdürlüğü'nden 4 milyon 234 bin, İpekyolu Kalkınma Ajansı'ndan 924 bin, Spor Toto Genel Müdürlüğü'nden 1 milyon 567 bin, İller Bankası'ndan 590 bin, SODES Projesi'nden 259 bin ve İl Özel İdaresi'nden sadece kamulaştırma bedeli olarak 1 milyon 900 bin olmak üzere toplam 17 milyon 234 bin TL harcandı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş Beşpınar'ın yapımı ile ilgili olarak 11 milyon TL'ye ihtiyaç olduğunu belirterek, "Tahsis edilen bu ödenekle bugüne kadar projenin birinci ve ikinci etabını bitirdik. Bu süreçte İl Özel İdare kaynaklarını fazla kullanmadık. Özel İdarenin aktardığı 1 milyon 900 bin TL'yi de sadece kamulaştırma bedeli olarak kullandık. Projeyi daha çok merkezi bütçeden temin ettiğimiz kaynaklarla bu seviyeye getirebildik. Projeye ödenek sağlanması noktasında bugüne kadar emek veren, katkıda bulunan sayın milletvekillerimize, tüm kurum ve kuruluşlara, çok teşekkür ediyorum. Projede maliyetleri en aza indirgemek amacıyla tüm kamu araçlarını seferber ettik. Ayrıca, böyle güzel bir projenin bu aşamaya gelmesinde emeği olan sahadaki işçisinden, mimarına ve mühendisine kadar bütün çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Uygulama alanı bakımından bin 300 dönümlük bir arazi üzerine yapılan Beşpınar Projesi'nin Adıyaman'da uygulanan en büyük proje olduğunu kaydeden Vali Demirtaş, "Gösterilen yüksek performansla projede çok önemli mesafeler kat edildi. Projeyi etap etap hizmete sunuyoruz. Şu anda 3. etabını bitirmek üzereyiz. Bu kentin hayat damarı gibi gördüğümüz bu projenin bir an önce bitirilip hizmete sunulması için gece gündüz demeden olağan üstü çaba sarf ediyoruz. Bugüne kadar gelen ödenekleri çok verimli kullanmamıza rağmen şimdiden kaynak arayışına girmiş durumdayız. Çok çalışmak istememize rağmen ödeneğin yetersiz olması bizleri düşündürüyor. Şu anda projenin bütçesinde bir ay çalışabilecek bir kaynak mevcut. Piknik alanları ve gölet içerisinde bırakılan ada üzeri kafeterya ve peyzaj düzenleme işini 5 milyon 465 bin TL'ye ihale ederek fiilen çalışmalar başlatılmıştır. 2016 yılında da proje içerisinde yer alan Kuruçay Havzası üzerindeki ikinci piknik alanları ve sosyal donatıların yapımına başlamak için toplam 11 milyon TL'ye ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ödeneğin sağlanması halinde çalışmaları daha da hızlandırarak projeyi beklediğimiz tarihten daha önce yetiştirebiliriz. Adıyaman'ı daha güzel yarınlara taşımak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Çünkü Adıyamanlı hemşerilerimiz her şeyin en güzelini hak ediyor" ifadelerini kullandı.

Beşpınar’ın 11 Milyon TL Ödeneğe İhtiyacı Var

Beşpınar’ın 11 Milyon TL Ödeneğe İhtiyacı Var

Beşpınar’ın 11 Milyon TL Ödeneğe İhtiyacı Var

Beşpınar’ın 11 Milyon TL Ödeneğe İhtiyacı Var

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim