• BIST 9693.46
  • Altın 2507.399
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7746
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Besni’de STK’lar, Terör Mağdurları İçin Bir Araya Geldi

Besni’de STK’lar, Terör Mağdurları İçin Bir Araya Geldi
Adıyaman'ın Besni ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Cizre, Silopi, Sur ve Nusaybin'de yaşanan terör olayları nedeniyle, mağdur olmuş...

Adıyaman'ın Besni ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Cizre, Silopi, Sur ve Nusaybin'de yaşanan terör olayları nedeniyle, mağdur olmuş vatandaşların yaralarını sarmak amacıyla başlatılan yardım kampanyası tanıtım toplantısı düzenledi.

Belediye Düğün Salonunda düzenlenen toplantıya Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can, Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Ömer Korkmaz, Haci Ömer Şahin ve İsmail Sümer, Besni Güncel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emin Soydan Doğru, okul müdürleri, dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Kuran'ı Kerim Tilaveti ile başlayan toplantıda konuşan Eğitim Bir- Sen Besni İlçe Temsilcisi Mahmut Akdoğan, "Adıyaman'daki Sivil toplum Kuruluşları Platformu olarak Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediye Başkanlığı ve Adıyaman Müftülüğünün destek verdiği, Besni de Eğitim Bir-Sen, Medeniyet Derneği, Diyanet-Sen, Besni İmam Hatipliler Derneği, Besni Gül-Der, Besni İrfan-Der ve Besni Alperen Ocaklarının da katkı sağladığı Adıyaman'dan Güneydoğu'ya kardeşlik projesi çerçevesinde bir kampanya başlatıldı. 2 ayı aşkın bir süredir terör örgütünün Güneydoğu'da meydana getirdiği, onlarca şehit verilen, onlarca vatandaşımızın hayatını kaybettiği, binlerce insanımızın evini iş yerini ve memleketini terk ettiği bir ortam var. Bu ortam çerçevesinde bizler ne yapabiliriz, nasıl bir katkı sağlayabiliriz diye Besni Kaymakamlığı ve STK'larla bir araya geldik, resmi dairelerimizi ziyaret ettik ve okullarımıza gerekli yazıları gönderdik. Bu çorbada bizim katkımız ne olabilir diyerek bir tanıtım toplantısı düzenledik. Oradakiler neticede bizim kardeşlerimiz. Sur, Cizre, Nusaybin, İdil olmak üzere Güneydoğu'daki bu kardeşlerimize yardım eli uzatmak amacıyla yardım kampanyası başlattık. Bölgedeki STK'larla yaptığımız görüşmeler sonucu şu an itibariyle 10 bine yakın mağdur aile tespit edilmiş. İnşallah Adıyaman'dan 29 Şubat tarihine kadar toplanacak nakdi yardımlar gıdaya çevrilecek ve gıda yardımları kamyonla Güneydoğu'da belirlenen il ve ilçe merkezlerine gönderilecek. Oradaki ortak STK'larla beraber oradaki Valilik ve Kaymakamlık gözetiminde sizin de vereceğiniz katkı ve yardımlar yerine ulaşacaktır. Platform olarak geleceğimizi hep beraber yeniden inşa etmek, yakılıp yıkılmış şehirlerimizi yeniden imar etmek, yaşam hakları, özgürlükleri ve gelecekleri yok edilmek istenen çocuklarımıza sahip çıkmak amacıyla yardım kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz. Katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Akdoğan'ın konuşmasının ardından Besni Medeniyet Derneği Başkanı Haydar Özalp, Besni RAM Müdürü Murat Göğüş ve Besni İrfan Derneği Başkanı Mükremin Özer yardım kampanyası ile ilgili bilgiler verdi.

Besni’de STK’lar, Terör Mağdurları İçin Bir Araya Geldi

Besni’de STK’lar, Terör Mağdurları İçin Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim