• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Besni’de "Sağlıklı Yaşam Yolu" Projesinin açılışı yapıldı

Besni’de "Sağlıklı Yaşam Yolu" Projesinin açılışı yapıldı
Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Besni Devlet Hastanesinde "Sağlıklı Yaşam Yolu" projesinin açılışı gerçekleştirildi.

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Besni Devlet Hastanesinde "Sağlıklı Yaşam Yolu" projesinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ali Helli, İlçe Jandarma Komutan Vekili Arif Bekar, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, kurum amirleri ve hastane personeli katıldı.

Törende konuşan Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ali Helli, obezitenin özellikle gelişmiş ülkelerin en önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu belirterek, "Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 1,9 milyar kişi fazla kilolu ve bunların 600 milyonu da obezdir. Türkiye'de de durum çok farklı değil. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı vücut kitle indeksi araştırmasına göre, ülkemizde her 100 kişiden 20'si, yani her 5 kişiden biri fazla kilolu, yani obez. Türkiye'de Obezite 2008 yılında yapılan araştırmaya kıyasla %31,1 oranında artmış durumda. Obezite oranları erkeklerde yüzde 15,3, kadınlarda ise 24,5'dir. Günümüzde önlenebilir ölümlerin sigaradan sonra gelen ikinci önemli nedeni obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, bazı kanser türleri, solunum sistemi hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlamakta, hayat kalitesi ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir. Obezitenin en önemli risk faktörlerini fiziksel aktivitede azalma, beslenme alışkanlıkları, yaş, cinsiyet, eğitim düzeyi, evlilik, doğum sayısı ve genetik oluşturmaktadır. Hastanemiz çevresinde oluşturduğumuz yürüyüş yolu hastalarımızın, hasta yakınlarımızın ve çalışanlarımızın fiziksel aktivitelerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olacak ve sağlıklı yaşama teşvik edecektir. Yaklaşık 800 metre olan yolumuzun 1 tam turu ile yaklaşık 1000 adım atmış olunacaktır. Projemiz 2016 yılında yapılmaya balanmış olup, Sağlık Bakanlığımızın 180 günlük eylem planı çerçevesinde planlanan zaman içerisinde açmış bulunuyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinde bizden desteklerini esirgemeyen Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Sayın Uzm. Dr. Erdoğan Öz'e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz ise konuşmasında, "Projenin hayata geçirilmesinde başta Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ali Helli olmak üzere, ekibine ve sahada çalışan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Gerçekten 15 yıla yakın bir süredir Türkiye'de sağlık alanındaki gelişmeler eskiden aşılama oranlarımız veya çok basit hastalıklardan ölümler ile uğraşırken, şuan için gelişmiş ülkelerde görülen problemlerle ülkemiz uğraşıyor. Bunlardan bir tanesi de obezite. Eskiden ilk doğan bebeklerin birinci yılında her doğan 4 bebekten 1 tanesini maalesef kaybediyorduk. Yaşam süremiz hem erkeklerde, hem de bayanlarda ciddi anlamda uzadı. Artık bahsettiğim gibi gelişmiş ülkelerde görülen kanser ve obezite problemleri ülkemizin problemi haline geldi. Bu sağlıkta gelişimin ve dönüşümün müjdesi olarak görülmektedir. Obezite ile de ciddi anlamda mücadele etmemiz gerekiyor. Obezite kendi başına bir hastalık. Ayrıca diğer hastalıklara da sebep olan bir durum. Bu geniş alanda çok ciddi bir çalışma yapılmış. Artık buraya gelen hastalarımız, hasta yakınlarımız ve dışarıdan gelen vatandaşlarımız en azından bu alanda obezite ile mücadele etmenin en basit yolu olan yürüyüşlerini gerçekleştirecekler. Tüm vatandaşlarımızı buraya beklediğimizi belirtmek istiyorum" dedi.

Son olarak konuşan Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, "Başhekimimiz çok özverili ve gayretli bir şekilde hastanemize ve ilçemize hizmet etmeye çalışıyor. Ben kendisine ve ekibine Sayın Genel Sekreterimiz ve başkanlarımıza gösterdikleri yakın ilgiden dolayı ilçemiz adına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşlik var. İnşallah bu artarak devam eder. Bu manzarayı görmekten çok mutlu olduğumu ifade ediyorum" dedi.

Besni’de "Sağlıklı Yaşam Yolu" Projesinin açılışı yapıldı

Besni’de "Sağlıklı Yaşam Yolu" Projesinin açılışı yapıldı

Besni’de "Sağlıklı Yaşam Yolu" Projesinin açılışı yapıldı

Besni’de "Sağlıklı Yaşam Yolu" Projesinin açılışı yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim