• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Beslenme Ve Diyetetik Uzmanı Nurten Gündüz: Zihnini Yönet, Hayatını Yön Ver

Beslenme Ve Diyetetik Uzmanı Nurten Gündüz: Zihnini Yönet, Hayatını Yön Ver
Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde gerçekleştirilen "Zihnini...

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde gerçekleştirilen "Zihnini yönet, hayatına yön ver" konulu seminere konuşmacı olarak Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Nurten Gündüz, konuşmacı olarak katıldı.

İnsan beyninin çok büyük bir hafızaya sahip olduğunu söyleyen Gündüz, "Beyin biz farkında olmadan bir çok şeyi bilinç altına yerleştirir. Zamanı gelince bunları olumlu veya olumsuz yönde kullanır. Böylece bilinç altımız düşünce ve davranışlarımıza yön vermiş olur. İlk önce bilinç altımızı kontrol ederek kendimizi iyi tanıyarak sağlıklı düşüncelerle doğruyu bulabiliriz."

Hastalıklarda da böyle olduğunu belirten Gündüz, hastalıklarda beyin ve düşünce gücünün önemli etkisi olduğunu belirterek, "İnsanın kendisini nasıl hissettiği çok önemlidir. Bir İnsan kendisini iyi hissettiği sürece direnci daha güçlü durumda olacaktır. Fakat tam tersi kendini kötü hisseden ve devamlı hasta olarak kabul eden kişilerin hastalıklara karşı dirençleri düşük olacaktır" diye konuştu.

Öğrencilere örnekler verilerek yapılan seminerde sınavlarda ki başarısızlığında beyin ve düşünce gücünün olumlu olarak kullanıldığında başarıya dönüşeceğini ifade eden Gündüz, "Bu konuda öncelikle herkesin mutlaka bir hedefinin olması gerektiğini, yeteneklerinizi ve var olan potansiyelimizi tam anlamıyla kullanmanız, hayatta başarılı olmanız açısından çok önemli olduğunu, benzer şekilde mevcut durumumuzu yani zayıf noktalarınızı bilmemiz, hayatınızda yaşadığınız problemleri en aza indirecektir" ifadelerini kullandı.(EFE)

Beslenme Ve Diyetetik Uzmanı Nurten Gündüz: Zihnini Yönet, Hayatını Yön Ver

Beslenme Ve Diyetetik Uzmanı Nurten Gündüz: Zihnini Yönet, Hayatını Yön Ver

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim