• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Beslenme uzmanından kilo verme tüyoları

Beslenme uzmanından kilo verme tüyoları
Soğuk kış günleri yavaş yavaş geride kalırken bir çok insanı yeniden kilo verme telaşı sardı.

Soğuk kış günleri yavaş yavaş geride kalırken bir çok insanı yeniden kilo verme telaşı sardı. Sağlıklı Zayıflama ve Doğru Beslenme Danışmanı Dr. Mustafa Töken, ağır diyetlere başvurmadan, zorlanmadan, normal ve doğal gıdalarla hazırlanan menülerle kilo verilebileceğini söyledi. Töken, "Bugüne kadar denenen tüm yöntemler sizi hep başarısız kılıp yo-yo etkisi denilen (verilen kiloların hızla geri alınmasına) neden olmakta ve kalıcı çözüm olmamaktadır. Uzun vadede ise bu yanlış yöntemler, sağlıksız rejimler sağlığınız için birçok tehdit oluşturmaktadır." dedi.

YAĞLI VE TUZLU YİYEREK ZAYIFLAYIN

Fit bir vücuda sahip olmak için sağlığımızdan vazgeçmeye gerek olmadığını ifade eden Dr. Mustafa Töken, şunları ifade etti: "Bilinen ilk hekimlerden Dr. Hipokrates'in 2500 yıl önce söylemiş olduğu sözden yola çıkarak, "Gıdanız şifanız olsun, Şifanız ise gıdanız" yediğimiz her lokma bize şifa olabileceği gibi, sağlığımızın bozulmasına neden olan birçok metabolik sorunun da tetikleyicisi olabilir. O nedenle sağlığımızı tatilde fit bir görünüm için tehlikeye atmamalıyız. Çünkü yaza kadar fazla kilolarımızı çok rahat verebiliriz, üstelik sağlıklı ve doğal gıdalarla beslenerek zayıflarken; yağ-tuz-salça gibi lezzet veren ve vücudumuz için gerekli olan gıdaları da kısmayarak bu mümkün."

Dr. Mustafa Töken'in kilo vermek için diğer önerileri şöyle:

Doğal yağlar: Vücudumuzdaki birçok metabolik süreç için gerekli olan, hem kilo durumunu hem de şeker, enerji- yağ metabolizmasını etkileyen A, D, E, K vitaminlerinin emilebilmesi için mutlak gereklidir. Ayrıca lezzetten ödün vermeyenler içinde ( ki vermeyin zaten) vazgeçilmesi zor bir gıdadır. Zeytinyağı ve tereyağı ile hazırlanan menüleri tavsiye ediyorum.

Doğal tuz: sinir sistemi, kas-iskelet sistemi, sindirim sistemi ve barsak motilitesi hem de tüm hücresel aktiviteler için mutlak gerekli olup, lezzetin ta kendisidir.

Salça ve baharatlar: hem lezzet hem de özellikle baharatlar şifa kaynağıdır. O nedenle sağlıklı, doğal, lezzetli menülerle, doğru beslenme ve hafif tempolu yürüyüş ile destekleyerek tüm fazla kilolarınızı verebilirsiniz.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim