• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Beşir Atalay neden kabineden ayrıldı?

Beşir Atalay neden kabineden ayrıldı?
Kabine dışı kalması sürpriz olan Beşir Atalay görevini Yalçın Akdoğan'a devrederken 'kendisine has sebeplerden dolayı' ayrılmayı kendisinin istediğini söyledi.

Kabine dışı kalan Beşir Atalay, Başbakan Yardımcılığı görevini Yalçın Akdoğan'a devretti. Atalay, görevden ayrılmayı 'kendisine has sebeplerden dolayı' kendisinin istediğini söyledi.

Devir teslim töreninde Beşir Atalay şunları söyledi:

''AFFIMI İSTEMİŞTİM''

Ülkemize, milletimize çok hayırlı çalışmalara imza attık. 12 yıl az değil. Kutlu yol, kutlu hareketi rabbim nasip etti. Burada rol aldım. Elimden geleni yaptım. Bütün gücümüzle bu kutlu harekete destek verdik. 12 yıl sonunda da iç ferahlığıyla hamdolsun onurla bu görevimden ayrılıyorum.

Yeni bir hükümet kuruluyor. Onur ile görevimden ayrılıyorum.

Başbakanımızdan affımı istemiştim. Kendime has sebeplerimden dolayı. Onlar da anlayış gösterdiler sağolsunlar. Nice yapılacak işler var. Yeni arkadaşlarımız yürütecekler. Normalleşme temel kaygım oldu.

Dava ahlakı vardır. Bütün sadakatimiz davamızadır. Yeni Başbakanımızla bir araya geldik. Kabineyi açıkladıktan sonra cumaya beraber gittik, yemeğimizi yedik. Yolumuza devam ediyoruz.

En çok zaman geçirdiğim arkadaşımdır Yalçın Akdoğan. Kendisine bu odayı teslim ediyorum. Çok iyi yetişmiş bir arkadaşımız kendisi. Sevgili Davutoğlu’nun Başbakanlığı'nda yeni bir enerjiyle yürütecektir. Biz de onların emrinde olacağız. Yalçın bey kardeşime başarılar diliyorum.

''O BİZİM PARTİ BÜYÜĞÜMÜZ''

Görevi Beşir Atalay'dan devralan Yalçın Akdoğan ise şu ifadeleri kullandı:

Aynı takımdan olanlar bayrağı birbirine devreder. Biz bir davanın neferleriyiz. Hangi görev verilirse o hedeflerin peşinde koşarız. Bu uğurda mücadele etmeyi vazife biliriz. Ak Parti’nin sessiz devrim projelerini hayata geçirdiyse bunun altında Beşir Atalay’ın imzası vardır. 12 yılda çok zor zamanlar geçirdik. Ya ben Beşir hocamızı aramışımdır, ya o beni aramıştır. Ülkemizi, partimiz bir arada bu durum

Beşir Atalay dert sahibi, davası olan bir siyaset insanıdır.

Yeni Türkiye’nin inşasında görev alacağız. Önümüzde yapacak işimi var. Hükümet programımız pazartesi günü açıklanacak. Bizler bu hamleleri yapmak için gayret göstereceğiz. Her sıkıntı gecede ya hocam beni arardı, ya beni arardı. O bizim hem aile büyüğümüzdür, hem de parti büyüğümüzdür.

Allah bizi mahcup etmesin, inşallah buna layık oluruz. İzzetle şerefle çok büyük hizmetler yaptıktan sonra makamını devretmektedir

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim