• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C

Beşir Atalay: Bizim MHP’li dostlar pek düşünce geliştiremezler

Beşir Atalay: Bizim MHP’li dostlar pek düşünce geliştiremezler
TBMM Genel Kurulu'nda eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile MHP'li vekiller arasında "dostuz, dost değiliz" tartışması yaşandı.

TBMM Genel Kurulu'nda eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile MHP'li vekiller arasında "dostuz, dost değiliz" tartışması yaşandı. Atalay'ın MHP'li vekilleri kast ederek "Bizim MHP'li dostlar sloganla konuşurlar, pek düşünce geliştiremezler" demesi üzerine Genel Kurul'da tansiyon yükseldi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise Beşir Atalay'a "Ben Atalay'ı bir dost olarak kabul etmiyorum, sizin dostunuz PKK ve Öcalan." diye cevap verdi.

MHP Grup başkanvekili Erkan Akçay'ın Meclis kürsüsünde "Beşir Bey burada cevap da alabilir, şimdi cevap versin kendisi- "Beğenin ya da beğenmeyin, Öcalan Kürtlerin lideri" diyor. Daha ne söyleyelim?" sözleri üzerine sataşma gerekçesiyle Genel Kurulu'nda söz isteyen AK Partili eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Doğrusu söz almak gibi bir niyetim yoktu ama benim söylemediğim bir şeyi burada Bizim MHP'li dostlar sloganla konuşurlar, pek düşünce geliştiremezler, onun için iki yıldır aynı şeyi söylüyorlar" demesi üzerine MHP sıralarından sıra kapaklarına vurularak Atalay protesto edildi.

Beşir Atalay sözlerini "Geçen dönem de aynen grup başkan vekilleri bunu söyledi, ben çıktım, burada dedim ki: Böyle bir şey söylemedim. Sadece bir gazetede çıktı, o da Ortadoğu'dur, onu da tekzip ettim. Böyle bir şey söz konusu değildir ama bir cümle buluyorlar ve onunla yaşıyorlar." diye sürdürdü.

'BİZ YİNE BURADAYIZ, SİZ ORADASINIZ, BUNA BAKIN YETER'

"Yaptığım on iki yıl bakanlığım süresince bütün icraatımın, eylemlerimin, kararlarımın, politikalarımın hesabını her zaman vermeye hazırım" diyen Atalay, kürsüden iktidar sıraları ile tam karşısındaki muhalefetteki MHP sıralarını göstererek "Biz on iki yıl bakanlık yaptık, anlımızın akıyla milletin huzurundayız ve yine burada, görüyorsunuz, buradayız, dolayısıyla, siz de oradasınız, buna bakın yeter." diye konuşması MHP'li sıralarından yoğun tepkiye neden oldu.

'SİZİN DOSTUNUZ PKK VE ÖCALAN'

MHP Grup başkanvekili Erkan Akçay ise tekrar kürsüye gelerek "Şimdi, "MHP'li dostlarımız" dedi, doğrusu, bir dostluk var mı, yok mu… Ben Atalay'ı bir dost olarak kabul etmiyorum, sizin dostunuz PKK ve Öcalan." diye cevap verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim