• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Beşiktaş'tan tarihi başarı

Beşiktaş'tan tarihi başarı
UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. hafta maçında Beşiktaş, Porto ile 1-1 berabere kalarak, bitime 1 hafta kala gruptan lider olarak bir üst tura çıkmayı garantiledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. hafta maçında Beşiktaş, Porto ile 1-1 berabere kalarak, bitime 1 hafta kala gruptan lider olarak bir üst tura çıkmayı garantiledi.

Karşılaşmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Asya Parlamenter Asamblesi 10. Genel Kurulu'na katılmak üzere İstanbul'da bulunan Kuveyt Meclis Başkanı Marzouq Al-Ghanim de karşılaşmayı takip etti. 

İlk yarı
UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Beşiktaş ile Porto arasında oynanan maçın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona erdi.

19. dakikada Babel'in uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Jose Sa'dan dönen topu savunma kornere attı.

29. dakikada Porto öne geçti. Sağ taraftan paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından Ricardo'nun ceza sahasına ortasında, Felipe topa gelişine vurdu ve meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0.

33. dakikada Adriano'nun uzun pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Quaresma, dar açısına rağmen topa sert vurdu ancak kaleci Jose Sa gole izin vermedi.

39. dakikada Ricardo'nun sağdan yaptığı ortada, Aboubakar'ın vuruşunda, top auta gitti.

41. dakikada Beşiktaş'ın beraberlik golü geldi. Babel'in pası sonrası sol tarafta topla buluşan Cenk Tosun rakibinden şık bir şekilde sıyrılarak ceza sahasına girdi. Cenk'in pasında Talisca, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

İkinci yarı

52. dakikada Quaresma'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, Gökhan Gönül ön direkte meşin yuvarlağa kafayı vurdu, kaleci Jose Sa topun kaleye gitmesine izin vermedi. 

58. dakikada sol tarafta topla buluşan Babel ceza sahası dışından sert vurdu, meşin yuvarlak üst direkten döndü.

61. dakikada soldan ceza sahasına şık bir çalımla giren Quaresma'nın şutunda, kaleci Jose Sa son anda topu kornere çeldi. 

62. dakikada Medel'in uzaklaştırmaya çalıştığı top bir anda ceza sahası içinde Ricardo'nun önünde kaldı. Portolu futbolcunun müsait pozisyonda vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.

85. dakikada Telles'in sağdan kullandığı serbest vuruşta, Marcano ceza sahası içinde topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak auta çıktı. 

Beşiktaş, Porto ile 1-1 berabere kalarak, puanını 11'e yükseltti ve bitime 1 hafta kala gruptan lider olarak bir üst tura çıkmayı başardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vodafone Park'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş ile Portekiz'in Porto takımları arasında oynanan karşılaşmayı izledi.

Vodafone Park'taki mücadeleyi tribünden takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, stada gelişinde Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman karşıladı.

Müsabakayı ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da takip etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kutlama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. hafta maçında, Porto ile 1-1 berabere kalarak, bitime 1 hafta kala gruptan lider olarak bir üst tura çıkmayı garantileyen Beşiktaş'ı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şampiyonlar Ligi'nde gruptan lider çıkan Beşiktaş'ı yürekten tebrik ediyorum. İkinci turda başarılar Beşiktaş!" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, mesajın sonuna futbol topu ve Türk bayrağı ekledi.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde ilki başardı 

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. maçında Portekiz'in Porto takımıyla 1-1 berabere kalan Beşiktaş, son 16 turuna yükselerek tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

Rakibi karşısında 29. dakikada 1-0 geriye düşen siyah-beyazlı ekip, 41. dakikada Anderson Talisca'nın golüyle beraberliği sağladı. İkinci yarıda Ricardo Quaresma ve Ryan Babel ile iki önemli pozisyonu değerlendiremeyen Beşiktaş, sahadan 1-1 beraberlikle ayrılarak, grup mücadelesinin bitmesine bir maç kala lider olarak adını üst tura yazmayı başardı.

Kuveyt Meclis Başkanı da izledi

Asya Parlamenter Asamblesi 10. Genel Kurulu'na katılmak üzere İstanbul'da bulunan Kuveyt Meclis Başkanı Marzouq Al-Ghanim de karşılaşmayı izledi. 

Yenilgisiz yoluna devam ediyor

Siyah-beyazlı ekip, Şampiyonlar Ligi'ndeki beşinci maçını da yenilgisiz tamamlayarak yoluna namağlup devam etti.

G Grubu'ndaki ilk 3 maçını kazanan Beşiktaş, sonraki iki karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. İlk maçta Porto'yu 3-1 yenen siyah-beyazlılar, ardından Leipzig'i 2-0 ve Monaco'yu 2-1 mağlup etti. Son iki karşılaşmasında Monaco ve Porto ile evinde 1-1'lik skorlarla ayrılan Beşiktaş, 11 puana ulaşarak gruptan çıktı.

Maç sonrası büyük sevinç

Karşılaşmanın ardından Beşiktaşlı oyuncular ve taraftarlar, gruptan çıkmanın sevincini coşkulu bir şekilde yaşadı.

Saha içinde birbirine sarılan oyuncular, daha sonra tribüne yöneldi. Taraftarlarla tezahürat yapan futbolcular, gruptan çıkmayı doyasıya yaşadı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, takımlarına bir ilki yaşatan teknik direktör Şenol Güneş'e de sevgi gösterisinde bulundu.

Aboubakar üçlü çektirdi

Porto forması giyen Vincent Aboubakar'ın karşılaşma sonrası eski takımı Beşiktaş'ın taraftarlarına üçlü çektirmesi dikkati çekti.

Maç boyunca etkisiz bir oyun sergileyen Aboubakar, taraftarların isteği üzerine bu hareketi yaptı. 

Aboubakar, Porto ile oynanan ilk karşılaşmayı kazanan Beşiktaş'ın soyunma odasına gitmiş ve siyah-beyazlı oyuncuların kutlamalarına katılmasıyla kendi camiasından tepki görmüştü.

Fenerbahçe'yi yakaladı

Grupta 11 puana ulaşan Beşiktaş, Fenerbahçe gibi en yüksek puan alan Türk takımı oldu.

Fenerbahçe, 2007-2008 sezonunda Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle grupta 11 puan elde etmişti. Siyah-beyazlı ekip, grupta namağlup yoluna devam ederek bu puana ulaştı ve sarı-lacivertli ekibin rekorunu egale etti.

İç sahada yine yenilmedi

Beşiktaş, Avrupa kupalarında iç sahadaki başarılı performansını da sürdürdü.

Evinde son yenilgisini 2014-2015 sezonunda Belçika temsilcisi Club Brugge'a UEFA Avrupa Ligi'nde 3-1 mağlup olarak alan siyah-beyazlı ekip, bu karşılaşmanın ardından üst üste oynadığı 12 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Beşiktaş, bu 12 iç saha karşılaşmasında 5 galibiyet ve 7 beraberlik elde etti.

Siyah-beyazlı ekip, evindeki son 20 karşılaşmada da sadece 1 kez mağlup oldu. Bu 20 karşılaşmadaki tek yenilgisini Club Brugge'a karşı alan Beşiktaş, rakiplerine 10 kez üstünlük sağlarken, 9 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı. Rakiplerini konuk ettiği son 20 maçta 32 gol atan siyah-beyazlılar, kalesinde 18 gol gördü.

Vodafone Park üst üste 5. beraberlik

Beşiktaş, Vodafone Park'ta üst üste 5. beraberliğini aldı.

Dolmabahçe'de resmi maçlardaki son galibiyetini Leipzig'i 2-0 mağlup ederek alan siyah-beyazlı takım, sonraki 5 karşılaşmayı beraberlikle tamamladı.

Beşiktaş, bu süreçte Süper Lig'de Trabzon (2-2), Medipol Başakşehir (1-1) ve Teleset Mobilya Akhisarspor (0-0) maçlarında eşitliği bozamadı. Siyah-beyazlı ekip, Şampiyonlar Ligi'nde Monaco ve Porto karşılaşmalarında da 1-1'lik skorlarla ayrıldı. 

Talisca'dan 6. gol

Karşılaşmanın 41. dakikasında Beşiktaş'ın beraberlik golünü kaydeden Anderson Talisca, siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında 6. golüne imza attı.

Geçen sezon Avrupa'da 3 gol atan Talisca, Porto'ya attığı golle 2017-2018'de de aynı sayıya ulaştı. 

Brezilyalı futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde 4 gole ulaşarak, Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda aynı sayıda golü bulunan Oktay Derelioğlu'nu yakaladı. 

Azerbaycan'dan Beşiktaş'a destek

Beşiktaş'a Porto karşısında Azerbaycan'dan da destek geldi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki 68 bin kapasiteli Bakü Olimpiyat Stadı'nda TSİ 18.00'den 23.00'e kadar siyah-beyaz ışıklandırıldı. Statta ayrıca "Cometobesiktas" görseli kullanıldı.

"Tüm Türkiye'nin Beşiktaş'ın grubu birinci bitirmesinden gurur duyduğunu düşünüyorum"
UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nu 5. hafta sonunda lider bitirmeyi garantileyen Beşiktaş'ta ikinci başkan Ahmet Nur Çebi, bundan sonraki maçların daha zorlu olacağını belirterek, "Umarım aynı başarıyı orada da gösterip, devam ederiz" dedi.

Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çebi, "Tüm Türkiye'nin Beşiktaş'ın grubu birinci bitirmesinden gurur duyduğunu düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Bu tür maçlar çok iyi maçlar. Birini alırsınız birini kaybedersiniz. Kazanan taraf ve lider olan taraf biz olduk. Bundan sonraki maçlar çok daha zorlu olacaktır. Çok zor takımlardan maç alarak gelen rakiplerle oynayacağız. Umarım aynı başarıyı orada da gösterip devam ederiz." şeklinde konuştu. 

Çok duygusal anlar yaşadığını ifade eden Çebi, "Geldiğimiz günleri düşünüyorum. Duygusal anlar yaşıyorum, 6 sene önce geldiğimiz noktada neredeydik şu an neredeyiz. Stadımız bitmiş. İki sene üst üste şampiyon olmuşuz. Kısmetse de üçüncüsünü de olacağız. İnşallah bundan sonra da oluruz. Avrupa'da turu geçiyoruz. Belki yarı final oynayacağız, belki final oynayacağız. Allah bize bunları da nasip edecek. Bunları başaran camianın yöneticisi olmak gurur kaynağı. Herkesin çok emeği var. Buralara kolay gelinmiyor. Alın teri, uğraş ve sabır var." değerlendirmesinde bulundu. 

İstanbul Başakşehir'den Beşiktaş'a tebrik

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, Porto ile 1-1 berabere kalarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna kalmayı garantileyen Beşiktaş'ı tebrik etti. 

Turuncu-lacivertli kulüp Twitter hesabından, "Kızmaca darılmaca yok. Avrupa büyükelçimiz Beşiktaş. Tebrikler." mesajını yayınladı. 

Beşiktaş Kulübü de Twitter hesabından, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün bu mesajına, "Birlik ve beraberlik ruhunuz ile futbolumuzu güzelleştiriyor, değer katıyorsunuz. Teşekkürler." şeklinde yanıt verdi. 

Ayrıca, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi grubundaki rakibi Alman temsilcisi Leipzig de İngilizce Twitter hesabından, "Grubu lider bitiren Beşiktaş'ı tebrik ederiz. Bu sonuç, Şampiyonlar Ligi umutlarımızın sürmesi için Monaco'dan en az 1 puan ile dönmemiz gerektiği anlamına geliyor." mesajına yer verdi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim