• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Beşiktaş’tan Divan Kurulu seçimiyle ilgili açıklama

Beşiktaş’tan Divan Kurulu seçimiyle ilgili açıklama
Beşiktaş Kulübü, mahkemelik olan Divan Kurulu seçimiyle ilgili açıklama yaptı.

Beşiktaş Kulübü, mahkemelik olan Divan Kurulu seçimiyle ilgili açıklama yaptı.

Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere 28.05.2016 tarihinde yapılan Divan Başkanlık Kurulu seçimi, başkan adaylarının listesinde bulunan üyelerden birinin seçim sonrası açmış olduğu dava nedeniyle İstanbul 18.Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 29.09.2016 tarih 2016/247 E., 2016/236 K. sayılı ilamı iptal edilmiş ve karar 16.11.2016 tarihinde kesinleşmiştir. Tüzüğümüzün 32. maddesi uyarınca söz konusu mahkeme kararının kesinleşmesini müteakip 1 ay içerisinde Divan Başkanlık Kurulu seçimi yapılması gerekmektedir.

Ancak kesinleşen mahkeme kararına rağmen, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Sayın Yalçın Karadeniz ve Divan Başkanlık Kurulu üyeleri haksız ve hukuka aykırı bir şekilde Divan Kurulunu seçim gündemli olarak toplantıya çağırmamakta ısrar etmişlerdir. Bu konuda yönetim kurulumuz tarafından iyi niyetli olarak yapılan tüm girişimler ve çağrılar da Divan Başkanlık Kurulu Başkanı ve üyeleri tarafından dikkate alınmamış ve haksız ve hukuka aykırı bir şekilde engellenmeye çalışılmıştır.

Sonuçta Divan Kurulu üyelerimizden Ömer Gürdamar'ın İstanbul 16.Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açmış olduğu 2017/209 E. Sayılı davada Sayın Mahkeme 23.03.2017 tarihinde "Davanın kabulü ile TMK 75 son maddesi uyarınca üyelerden Aram Sarafoğlu, Şükrü Hikmet Bozanoğlu ve Ali Okyar'ın seçim gündemli olarak olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere görevlendirilmesine" karar vermiştir. Divan Kurulu kararda isimleri zikredilen Sayın Divan Kurulu üyeleri tarafından en kısa sürede seçim gündemli olarak toplantıya çağrılacaktır. Bu nedenle bu aşamada yetkisiz ve görevsiz olduğu bir kez daha mahkeme kararıyla belirlenmiş olan Divan Başkanlık Kurulu Başkanı ve üyelerinin gerek bireysel olarak gerekse kurul olarak yapacak oldukları açıklamalara itibar edilmemesi gerekmektedir.

Tüm bu süreçte Divan Başkanlık Kurulu başkan ve üyelerinin seçimin yapılmaması için göstermiş oldukları haksız ve hukuka aykırı tutum nedeniyle, hem Süper Lig'de hemde UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa gitmekte olan, futbol dışındaki birçok branşlarda ve alanlarda başarılı sonuçlara imza atan kulübümüz ve BJK kamuoyu gereksiz yere meşgul edilmiş ve mahkeme koridorlarına taşınmış, kulübümüz kurullarının sağlıklı çalışması engellenmiş ve kulübümüz zarar görmüştür" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim