• BIST 9079.97
  • Altın 2324.254
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.9456
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Beşiktaş’ta Ruhsatsız İş Yeri Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Beşiktaş’ta Ruhsatsız İş Yeri Sorunu Çözüme Kavuşuyor
Beşiktaş Belediyesi, ilçedeki çalışma ruhsatı bulunmayan iş yerleriyle ilgili sorunu çözmek için harekete geçti.

Beşiktaş Belediyesi, ilçedeki çalışma ruhsatı bulunmayan iş yerleriyle ilgili sorunu çözmek için harekete geçti. 7 bin 500 ruhsatsız iş yerinin bulunduğu ilçede şu ana kadar 690 ruhsat, sahibini buldu.

Beşiktaş Belediyesi'nin ilçedeki iş yerlerinin çalışma ruhsatı sorununu çözmek amacıyla başlattığı çalışma sonuçlarını vermeye başladı. Toplam 7 bin 500 ruhsatsız işyerinin bulunduğu ilçede işyeri sahiplerinin talepleri doğrultusunda şuana kadar 690 esnaf ruhsatlarına kavuştu. Son olarak belediyeye başvuruda bulunan 245 esnaf, Beşiktaş Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde düzenlenen törenle iş yeri ruhsatını aldı.

TOPLAM 690 ESNAF, İŞ YERİ RUHSATINA KAVUŞTU

Ruhsat dağıtım töreninde konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, "Şimdi 7 bin 500 ruhsatsız işyerini ruhsatlıyoruz. Buna kimse inanmaz. Bana da söyleseler ben de inanmam. 7 bin 500 ruhsatsız işyeri var Beşiktaş'ta. Bunun için her türlü riski aldık ve mücadelemize devam ediyoruz. Dün itibariyle 690 ruhsatı bitirdik. Sizleri ruhsata davet ettik bu konudaki ilginiz ve desteğiniz nedeniyle teşekkür ediyoruz. Ama bundan sonra herkes kurallara olabildiğince riayet edecek" dedi.

"AMAÇ, 6 AY İÇERİSİNDE RUHSAT SORUNUNU BİTİRMEK"

Ruhsat sorunu çözme konusunda kararlılık mesajı veren Murat Hazinedar, "Ruhsatsız işyeri sorunu her yerde var ama Beşiktaş'ta olmamalı. Biz inşallah 6 ay içerisinde bu sorunu ortadan kaldıracağız. Bu konuda risk alacağız. Biliyorum imar sorunu olan yerler var, buralardan kaynak sıkıntılar var. Şuanda belediyede de müfettiş var bu konuda. Binlerce işyerine ruhsat vermeyeceksin, çevre temizlik vergisi almayacaksın, ruhsat geliri almayacaksın. Peki, bu paralar ne olacak. Buna göz yummak da esas büyük bir kamu yönetimi ihlali değil midir? Bu görevi kötüye kullanmak değil midir? Ben parayı nereye alıyorum, belediyeye alıyorum. Dolayısıyla bundan dolayı yargılanmaktan onur duyarım" ifadelerini kullandı.

Törene katılan 245 esnaf, iş yeri ruhsatlarını Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar'ın elinden aldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim