• BIST 9538.49
  • Altın 2487.863
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.8149
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Beşiktaş'ta Divan Kurulu Başkanı değişmedi

Beşiktaş'ta Divan Kurulu Başkanı değişmedi
Beşiktaş Divan Kurulu Olağan Genel Kurul sonuçlarına göre Yalçın Karadeniz tekrar Divan Kurulu Başkanı seçildi.

Beşiktaş Divan Kurulu Olağan Genel Kurul sonuçlarına göre Yalçın Karadeniz tekrar Divan Kurulu Başkanı seçildi.

Taksim CVK Park Bosphorus Hotel'de gerçekleşen olağan genel kurulda 5 aday başkanlık için yarıştı. İhsan Yalçın, Taylan Uygur, Haluk Karakurt, Affan Keçeci be Yalçın Karadeniz'in yarıştığı seçimin galibi mevcut başkan Yalçın Karadeniz oldu. Üst üste 4. kez divan başkanlığına seçilen Yalçın Karadeniz'in listesinde Osman Akalın, Sedat Piroğlu, Ersan Aksoylu, Rasim Kara, Serdar Keskin ve Cemil Cengiz Satar yer aldı.

Açılan 8 sandıkta da rakiplerini geride bırakmayı başaran Yalçın Karadeniz toplamda 615 oy alırken, Affan Keçeci 295 oy, İhsan Yalçın 48 oy, Taylan Uygur 23 oy ve Haluk Karakurt da 29 oy aldı. 3 oy geçersiz sayılırken, sandıklardan 1 adet de boş oy çıktı.

Yalçın Karadeniz oylama sonrası yaptığı açıklamada, "Amacımız Beşiktaş'ı stabil bir pozisyona sokmak. Ben aday olan, oy kullanan, buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Şunu söylemek gerekir ki kimseye kırgınlığımız yok. Ayrıca bugün divana başkanlık eden Şeref Nasır ve üyelere de çok teşekkür esiyorum." ifadelerini kullandı.

TÜZÜĞE AYKIRI BİR DURUM YOK

Bu arada yönetim kurulu üyelerinden Ali Rıza Dizdar'ın tüzüğe göre seçimin yapılamayacağı yönünde iddialara yönelik divan üyelerince herhangi bir aykırılığın söz konusu olmadığı dile getirildi.

Tüzüğün 31. maddesine göre Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında toplanması gereken divan kurulunun, bu yıl Fikret Oramn ve yönetimin dilekçesiyle Ocak ayı yerine Şubat ayında toplandığı hatırlatılarak, "Yönetimin dilekçesi sonucunda ilk toplantımızı Şubat ayında yaptık. Bu toplantıda sayın başkan Fikret Orman, tutanaklara da yansıyan konuşmasında "Seçim öncesinde yapılan son divan toplantısı" ifadesini kullandığı için Nisan ayında divan kurulu toplanmadı. Tüzüğün 32. maddesinde de denildiği üzere, seçimli genel kurulun ardından yapılacak ilk toplantıda divan genel kurulu gerçekleşir. Nisan ayında gerçekleşmesi gereken toplantı bugün yapılıyor. Bu nedenle hiçbir şekilde tüzüğe aykırı hareket edilmiyor." denildi.

AFFAN KEÇECİ'NİN LİSTE SIKINTISI

Öte yandan divan kurulu başkanlığı için yarışan adaylardan Yalçın Karadeniz, İhsan Yalçın, Haluk Karakurt ve Taylan Uygur listesindeki(4 asil, 2 de yedek) isimler tam iken, Affan Keçeci'nin litesinin 1 kişi eksik olması dikkatlerden kaçmadı. Listesini divan başkanlığına son anda veren Affan Keçeci'nin listeye önce Itır Esen'i aldığı, sonrasında ise Esen'in divan kurulunda yer almak istemediğini söylemesiyle Cevdet Fidan'ı son anda listeye dahil ettiği öğrenildi. Ancak Itır Esen gibi, divan kurulunda yer almak istemeyen Cevdet Fidan da 1 gün sonra dilekçe vererek listeden çıktı. Liste teslim süresinin dolması nedeniyle de Affan Keçeci'nin listesi 1 kişi eksik kaldı.Cihan

Beşiktaş'ta Divan Kurulu Başkanı değişmedi

Beşiktaş'ta Divan Kurulu Başkanı değişmedi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim