• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Beşiktaşlı minikler, Sokak Futbolu Turnuvası'nda boy gösterdi

Beşiktaşlı minikler, Sokak Futbolu Turnuvası'nda boy gösterdi
Beşiktaş'ın 12-14 yaş arası gençler karma takımı, Milano'da Gazprom'un Dostluk İçin Futbol programı kapsamında düzenlenen Uluslararası Sokak Futbolu...

Beşiktaş'ın 12-14 yaş arası gençler karma takımı, Milano'da Gazprom'un Dostluk İçin Futbol programı kapsamında düzenlenen Uluslararası Sokak Futbolu Turnuvası'na katıldı. Atletico Madrid, Schalke 04 ve Inter Milan gibi büyük kulüplerin genç takımlarının katıldığı turnuvanın bu yılki galibi, Slovenya'dan Maribor takımı oldu. 32 ülkenin önde gelen futbol kulüplerinin mücadele ettiği turnuvada Türkiye'yi Beşiktaş'ın genç oyuncuları temsil etti.

Uluslararası Sokak Futbolu Turnuvası'nın bu yılki galibi, Macaristan'ın Debreceni takımını 1-0 mağlup eden Sloven Maribor takımı oldu. Oyunuyla turnuvada göz dolduran ve grubundan lider olarak üst tura çıkan Beşiktaş ise play-offlarda Debreceni'ye karşı oynadığı maçı 1-0 kaybederek turnuvaya veda etti.

Uluslararası Sokak Futbolu Turnuvası'nda mücadele eden genç Beşiktaş takımının antrenörü Aydın Tuna, "Oyuncularımız turnuvada iyi bir performans gösterdi ve bu da kendileri için güzel bir uluslararası tecrübe oldu. Dostluk İçin Futbol gibi projeler, gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri için önemli bir fırsat sunuyor. Dostluk ve kardeşlik ruhu içinde mücadele eden, tüm takımları tebrik ediyorum." dedi.

Farklı ülkelerden gençler arasında dostluk, eşitlik ve barış gibi temel değerleri teşvik etmeyi amaçlayan sosyal sorumluluk programı Dostluk İçin Futbol'da her yıl, Uluslararası Sokak Futbolu Turnuvası ile birlikte bir de Çocuk Forumu düzenleniyor. Forum'da aralarında Dostluk İçin Futbol'un Küresel Elçisi Franz Beckenbauer'in de bulunduğu ünlü futbol simalarıyla bir araya gelen katılımcılar, daha sonra hep birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi final maçını stadyumda izliyor.

Bu yılki etkinlikleri, dünyanın önde gelen medya kuruluşlarından 200'ün üzerinde gazetecinin yanı sıra, 32 katılımcı ülkeden seçilen ve kendileri için kurulan Uluslararası Çocuk Basın Merkezi'nde görev yapan "genç gazeteciler" takip ediyor.

Cihan

Beşiktaşlı minikler, Sokak Futbolu Turnuvası'nda boy gösterdi

Beşiktaşlı minikler, Sokak Futbolu Turnuvası'nda boy gösterdi

Beşiktaşlı minikler, Sokak Futbolu Turnuvası'nda boy gösterdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim