• BIST 9524.59
  • Altın 2484.08
  • Dolar 32.5023
  • Euro 34.683
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Beşiktaş'ın Fulya tesisleri yıkılıyor

Beşiktaş'ın Fulya tesisleri yıkılıyor
BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri'nin yeniden yapılandırma çalışmaları için gerçekleştirilecek yıkım işlemleri önümüzdeki cuma günü Beşiktaş Kulübü...

BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri'nin yeniden yapılandırma çalışmaları için gerçekleştirilecek yıkım işlemleri önümüzdeki cuma günü Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın katılımıyla başlayacak. Yeniden yapılandırma çalışmalarıyla dünya standartlarına ulaşması beklenen tesis, Şan Ökten Sporcu Kamp Eğitim Merkezi adını alacak.

Çok amaçlı ve kulüp ihtiyaçlarına yönelik kullanılacak olan tesisin projesi hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem de Beşiktaş Belediyesi tarafından onaylandı. Toplam 6 bin metrekare alanlı yeni binanın dışı cam kaplama olacak. Şan Ökten Sporcu Kamp Eğitim Merkezi projesinin 12 ayda tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor.

Kulüpten yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Geçmiş dönemlerde BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri, Divan Kurulu Üyeleri'nin faydalanacağı bir lokal haline getirilmesi gibi projelerle değerlendirmek istense de herhangi bir sonuç elde edilemedi.

Beşiktaş Yönetim Kurulu, Başkan Fikret Orman'ın önderliğinde birçok proje üretirken, bunlardan biri de Şan Ökten Sporcu Kamp Eğitim Merkezi oldu. Gerekli onayların alınmasının ardından harekete geçildi. 1984 yılından bu yana Beşiktaş altyapısına hizmet eden tesisler, yıkılıp yeniden yapılacak ve yeni kimliğiyle dünya standartlarında bir niteliğe kavuşacak.

Şan Ökten Tesisleri 1984 Yılında Beşiktaş'a Kazandırıldı

Beşiktaş'ın Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın girişimleriyle BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri'nin 49 yıllık intifa hakkı ve spor tesisleri işletmeciliği 1984 yılında Beşiktaş'a verildi. İlerleyen süreçte Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, 1997 yılında yapılan ek protokol ile 50.477 m2'lik parseli Beşiktaş'a sattı.

Şan Ökten İsminin Yaşatılması

Şan Ökten, 1987 yılında Beşiktaş'a Abant'ta kamp yeri seçmek için yola çıktı. Beşiktaş sevgisiyle çıktığı bu yolda trafik kazası geçirerek, yaşamını yitirdi. Ölümünün ardından ismi Fulya'daki tesislere verildi. Bu isim, Şan Ökten Sporcu Kamp Eğitim Merkezi ile birlikte uzun yıllar anılmaya ve yaşamaya devam edecek.

Zaman İçinde Yapılan Yenilemeler

BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri'nde bulunan doğal çim saha daha iyi performans amaçlanarak suni çim ile yenilendi. 2008 yılında BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri depreme karşı dayanıklı olmadığı anlaşılınca, verilen raporlar neticesinde tesis binasında tadilata gidildi.

BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri Bir Neslin Büyümesine Şahit Oldu

BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri, Beşiktaş'a kazandırıldıktan sonra zaman içinde burada Futbol A Takımı'nın yanı sıra Beşiktaş Özkaynak Düzeni takımları da antrenmanlarını gerçekleştirdi. Beşiktaş'ın alt yaş kategorilerindeki takımları burada resmi maçlarını oynadı. BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri, Beşiktaş Futbol Okulları'na da ev sahipliği yaptı.

Şan Ökten Sporcu Kamp Eğitim Merkezi için ilk adım 29 Ocak Cuma günü saat 13.00'de atılıyor. Eski tesislerin yıkımı Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ökten ailesi üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek."

Beşiktaş'ın Fulya tesisleri yıkılıyor

Beşiktaş'ın Fulya tesisleri yıkılıyor

Beşiktaş'ın Fulya tesisleri yıkılıyor

Beşiktaş'ın Fulya tesisleri yıkılıyor

Beşiktaş'ın Fulya tesisleri yıkılıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim