• BIST 9693.46
  • Altın 2506.298
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7696
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Beşiktaş’ın E-bilet gerçeği

Beşiktaş’ın E-bilet gerçeği
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulüp olarak E-bilet sistemine geçmelerini, G.Saray derbisinde yaşanan olayların ve alınan cezaların bir daha yaşanmamasına bağlıyor.

Ancak işin bir de ekonomik yanı vardı. Siyah-beyazlılar, Passolig sistemi için 24 Mart tarihinde Aktif Bank ile 5 yıllığına 6 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. Kulüp, ilk yıl bedeli olan 1.2 milyon doları ise peşin aldı. Bu rakamla kulüp içi borçlar kapatıldı.

Peki Beşiktaş, F.Bahçe gibi, maç başı 100 bin TL’lik cezayı kabullenip sezonu bitirmeyi neden denemedi? Zira, 65 bine yakın biletin satışa çıkacağı Fenerbahçe derbisinden gelecek yaklaşık 2 milyon TL’lik gelirle bu ceza rahatça ödenebilirdi. Araştırmalarımız, öncelikli nedenin yeni bir Olimpiyat Stadı faciasının yaşanmasını engellemek olduğunu ortaya koydu. Yönetim, istenmeyen olayların yaşanması ve yeniden uzun süreli ceza almaktan endişe etti.

BAKANLIK BASKI YAPTI

Ancak E-bilet’e geçilmesinin başka nedenleri de var. Siyah-beyazlı kulüp, geçtiğimiz haftalarda Spor Bakanlığı ile önce 4, sonra da 3 maçlık kombine sistemini görüştü ve Passolig’i yeni sezona bırakmak istedi. Bakanlık bunu şiddetle reddetti. Kendi sistemini kurmayı isteyen F.Bahçe örneğini gösteren Beşiktaş Yönetimi’ne, “Onlar stadın yüzde 80’ini kombine ile sattı, durumlarının aciliyeti yok. Ayrıca Bakanlığımız’ın F.Bahçe’nin sistemini onaylayıp onaylamayacağını zaman ve projeleri gösterecek” yanıtı verildi.

Bunun üzerine Beşiktaş kendi E-bilet sisteminin ne kadara mal olacağını araştırdı. Kulüp, maliyetin en az 1 milyon dolar tutacağı sonucuna ulaştı. Karlılığı tartışmalı bir sistem yerine yıllık 1.2 milyon dolar getirecek Passolig sistemi daha cazip geldi.

Beşiktaş’ın kararında haklı olup olmadığını zaman gösterecek. Ancak kısa vadede siyah-beyazlı taraftarın E-bilet’e büyük tepki gösterdiği açık. 7 Nisan’da piyasaya çıkan derbi biletlerinden şimdiye dek sadece 5 bin 500 kadarı sisteme yüklendi. Normal şartlarda iki günde biten biletlerin yüzde 95’i hala beklemede. Aralarında Çarşı’nın da bulunduğu tribün grupları da maça gitmeyeceklerini açıkladılar. Pazar günkü derbide tribünlerin 20 bin barajını aşmayacağı düşünülüyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim