• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Beşiktaş yeniden 1. Lig'de

Beşiktaş yeniden 1. Lig'de
Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 2. Lig'de şampiyonluk ipini Beşiktaş göğüsledi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 2. Lig'de şampiyonluk ipini Beşiktaş göğüsledi.

2014-15 sezonunda beklenmedik bir şekilde 2. Lig'e düşen siyah beyazlılar, 2015-16 sezonunu şampiyon tamamlayarak tekrardan 1. Lig'e yükseldi.

BEŞİKTAŞ İLK YARIYI NAMAĞLUP KAPATTI

İkinci Lig A Grubu'nda çıktığı sezonun ilk maçında deplasmanda Karşıyaka Asrın Grup ile karşılaşan Beşiktaş, salondan 3-0 galip ayrıldı ve lige galibiyetle başladı. İlk yarı boyunca rakipleri karşısında üstün bir performans sergileyen siyah beyazlılar, devreyi namağlup lider olarak tamamladı.

Beşiktaş ikinci yarıya ise mağlubiyetle başladı ve siyah beyazlılar, ligdeki ilk mağlubiyetini kendi evinde 14. haftada Karşıyaka Asrın Grup önünde aldı.

Daha sonra 17. haftada Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile ertesi hafta Seramiksan karşısında iki mağlubiyet alan Beşiktaş, sonraki haftalarda hiçbir maçını kaybetmeden; normal sezonu 23 galibiyet 3 mağlubiyet ile tamamladı ve grubunda ikinci olarak yarı final grubuna adını yazdırdı.

YARI FİNAL GRUBUNU YENİLGİSİZ KAPATTI

Siyah beyazlılar, yarı final grubunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güç Koleji ve Bolu Belediyesi ile mücadele etti ve oynadığı üç maçta rakiplerine sadece iki set vererek üç galibiyetle final grubuna yükselmesini bildi.

Beşiktaş, final grubunda Seramiksan, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile zirve mücadelesi yaptı.

Final grubu ilk maçında Manisa ekibini 3-1 yenen siyah beyazlılar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni de 3-0'la geçerek 1. Lig'e yükselmeyi garantiledi.

ŞAMPİYONU BELİRLEYECEK MAÇ; BÜYÜK BİR ÇEKİŞMEYE SAHNE OLDU

Voleybol 2. Ligi'nde sezonun şampiyonunu belirleyecek karşılaşma Beşiktaş ile Seramiksan arasında oynandı.

Bursa Cengiz Göllü Spor Salonu'nda oynanan şampiyonluk maçı büyük bir çekişmeye sahne oldu. İlk seti Seramiksan alırken daha sonraki iki seti Beşiktaş almayı başardı. Dördüncü set büyük bir çekişmenin ardından Seramiksan'ın olunca beşinci ve son sete geçildi. Bu setten 15-7 galip ayrılan siyah beyazlılar sezonu şampiyon olarak tamamladı.

Seramiksan ligi ikinci sırada tamamlarken üçüncülüğü Balıkesir Büyükşehir Belediyespor elde etti.

KUPA FEDERASYON BAŞKANINDAN

Final maçından sonra şampiyon olan Beşiktaş, kupa ve madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil'den alırken, Seramiksan'a kupa ve madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Ekşi takdim etti.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim