• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Beşiktaş Yarı Finali Zora Soktu

Beşiktaş Yarı Finali Zora Soktu
Beşiktaş, kupa çeyrek finali ilk maçında evinde Torku Konyaspor'a 2-1'lik skorla mağlup oldu.

Beşiktaş, kupa çeyrek finali ilk maçında evinde Torku Konyaspor'a 2-1'lik skorla mağlup oldu. Marcelo kırmızı kart görüp siyah-beyazlıları 10 kişi bırakırken, yeni transferlerden Denys Boyko ise Kara Kartal'ın kalesinde gördüğü iki golde yaptığı hatalarla maça damgasını vurdu.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Beşiktaş, Torku Konyaspor'a mağlup oldu. Karşılaşmada öne çıkan satır başları şu şekilde:

PERDEYİ CENK TOSUN AÇTI

Beşiktaş, Torku Konyaspor maçının ilk devresi siyah-beyazlı takımın yoğun baskısıyla geçti. Rakibini kendi sahasından çıkarmayan ve sürekli önde basan Şenol Güneş'in öğrencileri aradığı golü 31. dakikada buldu. Sağ kanattan Quaresma'nın ortaladığı topu Necip, ceza sahası içerisinde indirdi. Penaltı noktasının solunda yaşanan karambole meşin yuvarlağı önünde bulan Cenk Tosun, skoru 1-0'a getiren golü kaydetti.

BEŞİKTAŞ İLK YARIDA BASKIYI KURDU

Mücadelenin ilk yarısında başka gol olmazken, Torku Konyaspor kalecisi Kaya 34. dakikada Sosa'nın ve 37. dakikada Serdar'ın sert şutlarında kalesinde devleşerek farkın açılmasına engel oldu. Mücadelenin ilk yarısında Beşiktaş yüzde 52'ye 48 topla oynama oranı ile mücadele etti. Şenol Güneş'in öğrencileri ilk devre boyunca rakip filelere 4 şut çekerken, bunların birini gole çevirdi.

İLK DEĞİŞİKLİK KOCAMAN'DAN

Karşılaşmanın ilk yarısında kısır bir oyun sergileyen Torku Konyaspor'da Teknik Direktör Aykut Kocaman golcü Dimitar Rangelov'u Selçuk Alibaz yerine ikinci yarının başında oyuna aldı. 62. dakikada ise Amir - Ali Çamdalı, 82'de ise Sissoko'nun yerine Traore değişikliği yapıldı. Beşiktaş'ta ise 61. dakikada Sosa'nın yerine Oğuzhan Özyakup, 67. dakikada Veli'nin yerine Andreas Beck, 80. dakikada ise Kerim Frei'nin yerine Olcay oyuna dahil oldu.

Karşılaşmada 3 sarı kart çıkarken Beşiktaş'tan Sosa, Torku Konyaspor'dan ise Mbamba ve Rangelov sarı kart gören isimlerdi.

MARCELO KIRMIZIYA TAKILDI

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden stoper Marcelo 64. dakikada ceza sahası dışında Rangelov'a yaptığı faul sonrası oyun dışında kaldı. Brezilyalı stoper siyah-beyazlı takımla oynadığı 2 maçta tanıştığı ilk kart kırmızı oldu. Bu kartın çıktığı pozisyonun devamında kullanılan serbest vuruşta ise Torku Konyaspor Bajic'in ayağından 65. dakikada skora denge getirdi. 1-1

BOYKO HATALARLA BAŞLADI

Beşiktaş'ın yeni transferi kaleci Denys Boyko, ilk maçında iki net hata yaptı ve o iki hatada Beşiktaş aleyhine tabelaya yansıdı. Torku Konyaspor'un kazandığı serbest vuruşta Bajic'in vuruşunda tuttuğu köşeden gol yiyen Boyko, ardından 79. dakikada kullanılan köşe vuruşunda boşa çıktı ve Selim Ay'ın içeriye çevirdiği top direğe çarpıp, Volkan'ın önüne düştü. Boş pozisyonda deneyimli futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-2

ÖNE ÇIKAN İSTATİSTİKLER

Beşiktaş - Torku Konyaspor mücadelesinde Aykut Kocaman'ın öğrencileri deplasmandan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. 64'de kırmızı kart gören Marcelo uzatmalarla birlikte 30 dakika sahada takımını 10 kişi bırakırken, iki takım yüzde 50'ye yüzde 50 topla oynama istatistiğiyle mücadele etti. Siyah-beyazlılar 90 dakika boyunca rakip kaleye 7 şut gönderirken bunların 3'ünde isabet sağladı, bir de gol buldu. Konya ekibi ise Beşiktaş kalesine 6 şut gönderdi 3 isabet buldu ve 2 de gol yazdırdı.

Çeyrek final ilk maçında Torku Konyaspor 2-1'lik galibiyetle yarı final öncesi büyük bir avantaj yakalarken, rövanş 1 Mart'ta Konya'da oynanacak.

Beşiktaş Yarı Finali Zora Soktu

Beşiktaş Yarı Finali Zora Soktu

Beşiktaş Yarı Finali Zora Soktu

Beşiktaş Yarı Finali Zora Soktu

Beşiktaş Yarı Finali Zora Soktu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim