• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Beşiktaş, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı

Beşiktaş, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı
Siyah-beyazlı takım, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Adanaspor'u 3-2 yenerek puanını 64'e çıkararak, Medipol Başakşehir ile aradaki farkı 7 puana çıkardı.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında evinde Adanaspor'u 3-2 yenerek şampiyonluk mücadelesinde büyük bir avantaj yakaladı. 

Medipol Başakşehir'in Çaykur Rizespor ile deplasmanda 3-3 berabere kalmasıyla puan farkını 7'e çıkarma hedefiyle Adanaspor'u konuk eden lider siyah-beyazlı ekip, zorlandığı karşılaşmayı kazanmasını bildi. UEFA Avrupa Ligi'nde Olympique Lyon ile yaptığı ve uzatmalara giden karşılaşmanın ardından Adanaspor karşısına çıkan siyah-beyazlı ekipte oyuncuların yorgun olduğu gözlendi. Beşiktaş, iki kez öne geçmesine rağmen rakibin beraberliği sağlamasını önleyemedi. Siyah-beyazlı ekip, 80. dakikada Tosic'in golüyle karşılaşmayı 3-2 kazandı. 

Bu sonuçla puanını 64'e çıkaran Beşiktaş, 57 puanda bulunan Medipol Başakşehir ile aradaki farkı 7'ye çıkardı. Siyah-beyazlı ekip, 29. haftada 30 Nisan Pazar günü Medipol Başakşehir ile deplasmanda karşılaşacak. 

Üst üste 3. galibiyet

Beşiktaş, bu sonuçla ligde üst üste 3. galibiyetini aldı.

Deplasmanda Antalyaspor ile 0-0 berabere kalan siyah-beyazlı takım, daha sonra yaptığı 3 karşılaşmada 9 puan topladı. Gençlerbirliği'ni evinde 3-0 yenen ve Trabzonspor'u deplasmanda 4-3 mağlup eden Beşiktaş, Adanaspor'a da sahasında 3-2 üstünlük sağladı.

Aboubakar'dan 8. lig golü
Beşiktaş'ın ilk golünü kaydeden Vincent Aboubakar, ligdeki 8. golüne ulaştı.

Talisca'dan gollere devam 

Siyah-beyazlı takımın son maçlardaki formda ismi Anderson Talisca, gol serisini Adanaspor karşısında da sürdürdü.

Ligde 10. gole ulaşan Anderson Talisca, kupada bir ve Avrupa'da 3 olmak üzere siyah-beyazlı formayla 14 gole erişti.

Hutchinson'ın yerine Quaresma

Maçın ilk yarısının 1-1 berabere bitmesinin ardından siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, ikinci yarıya dönük ilk hamlesini Atiba Hutchinson'ın yerine Ricardo Quaresma'yı alarak yaptı.

Beşiktaş'ın en istikrarlı futbolcusu olarak dikkati çeken ve sarı kart sınırında bulunan Hutchinson, kart görmeyerek Medipol Başakşehir maçında oynama fırsatı yakaladı.

Tosic'in ilk golü 

Takımını 3. kez öne geçiren golü atan Dusko Tosic, siyah-beyazlı formayla bir ilki yaşadı.

Gençlerbirliği formasıyla iki kez gol sevinci yaşayan ve geçen sezon siyah-beyazlı takıma transfer olan Tosic, 2 sezonluk Beşiktaş kariyerinde ilk kez gol atma başarısı gösterdi.

Taraftarların büyük sevinci

Siyah-beyazlı taraftarlar, galibiyeti büyük bir sevinçle kutladı.

Şampiyonluğa biraz daha yaklaşan oyuncularını tribüne çağıran taraftarlar, teknik direktör Şenol Güneş'e de sevgi gösterisinde bulundu.

Taraftarlar ayrıca Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a tezahüratlarla göndermede bulundu. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim