• BIST 9708.23
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Beşiktaş Atiba’yla Hayat Buldu

Beşiktaş Atiba’yla Hayat Buldu
Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü Medipol Başakşehir maçında zor anlar yaşamasına rağmen, Cenk Tosun ve Atiba'nın ayağından bulduğu gollerle 1 puana...

Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü Medipol Başakşehir maçında zor anlar yaşamasına rağmen, Cenk Tosun ve Atiba'nın ayağından bulduğu gollerle 1 puana razı oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, Medipol Başakşehir ile 2-2 berabere kalarak sahadan 1 puanla ayrıldı. Ligde üst üste son 5 maçtan galibiyetle ayrılan Şenol Güneş'in öğrencileri galibiyet serisine Medipol Başakşehir ile son verdi.

GOMEZ İLK YARIDA NELER KAÇIRDI?

Medipol Başakşehir - Beşiktaş karşılaşmasının ilk 10 dakikası vasat geçerken, bu dakikalardaki ilk net pozisyonu siyah-beyazlı takım yakaladı. 11. dakikada Gökhan Töre'nin ara pasıyla ceza sahasına giren İsmail'in çizgide Bekir'i çalımladıktan sonra altı pasa çıkardığı topa Gomez'in vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti. Alman golcü 28. dakikada ise sol kanattan Sosa'nın rakipten çaldığı ve ardından kaleye paralel verdiği pası değerlendiremedi ve ikinci kez boş kaleye meşin yuvarlağı gönderemedi. 38. dakikada da Oğuzhan'dan aldığı pasla ceza sahası içerisinde rakiplerini çalımlayan Mario Gomez, kaleye yüzünü döndükten sonra yere düşerken yaptığı vuruştan yararlanamadı.

PERDEYİ VISCA AÇTI

Henüz golden 3 dakika önce savunmada sıkıntılar yaşayan Beşiktaş'ta Necip'in net hatasında Tolga Zengin, Mehmet Batdal'dan önce meşin yuvarlağa müdahale etti. Ardından 25. dakikada orta sahada çalımlarla gelen Visca, ceza sahasının dışında Mehmet Batdal ile verkaç yaptı. Koşuyla topsuz ilerleyen Visca, ceza sahası çizgisinde tekrar aldığı topla birlikte kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaki yerden vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. (1-0)

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

Medipol Başakşehir - Beşiktaş mücadelesinin ikinci yarısından ilk 10 dakika geride kalırken, turuncu-lacivertli takımda Doka'nın kullandığı serbest vuruşta Mahmut Tekdemir'in penaltı noktası üzerinden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. (2-0)

OĞUZHAN DİREĞE TAKILDI

İkinci yarıda vasat bir oyun sergileyen siyah-beyazlı takım bu devrede ilk net pozisyonunu Oğuzhan'ın ayağından yakaladı. Sosa'nın pasında topla buluşan Atiba'nın organizasyonunda meşin yuvarlağı ceza sahasının dışından önüne alan Oğuzhan'ın gelişine plase vuruşunda top direkten oyun alanına döndü.

BEKLENEN GOL CENK TOSUN'DAN GELDİ

Beşiktaş, 78. dakikada aradığı golü Cenk Tosun'dan buldu. Hızlı gelişen atakta sol kanatta Quaresma'nın trivelasında Cenk Tosun ön direkte topa iyi yükseldi ve meşin yuvarlak kaleci Volkan'ın sağından filelere gitti. (2-1) Bu dakikalarda itibaren baskısını artıran siyah-beyazlı takımda Quaresma 81. dakikada kornerden gelen topa gelişine sert vurdu ancak meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

ATİBA'DAN HAYATİ GOL

Beşiktaş 84. dakikada Atiba ile skora denge getirdi. Sosa'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşa ön direkte iyi yükselen Atiba'nın şık kafa vuruşunda top Volkan'ın sağından filelere gitti. (2-2) İkinci golün ardından baskılarını artıran siyah-beyazlı takım sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı.

SARI KARTLAR VE OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ

Karşılaşmada Mehmet Batdal, Bekir İrtegün, Epureanu, Doka ve Emre Belözoğlu turuncu-lacivertli takımda sarı kart gören isimler olurken, 46. dakikada Mehmet Batdal - Cikalesshi, 74'te Emre - Rotman ve 84'te ise Mossoro - Stefano Medipol Başakşehir takımında yapılan değişikliklerdi.

Siyah-beyazlı takımda Alexis Delgado dışında sarı kart gören olmazken, Şenol Güneş 61'de Olcay - Quaresma, 68'de ise Gökhan - Cenk Tosun isimlerinde değişikliğe gitti.

İSTATİSTİKLER

Beşiktaş - Medipol Başakşehir karşılaşmasında 90 dakika boyunca öne çıkan istatistikler şu şekilde:

Siyah-beyazlı takım 90 dakika boyunda yüzde 63'e yüzde 37'lik topla oynama yüzdesi ile mücadele etti. Medipol Başakşehir rakip kaleye 10 şut girişiminde bulunurken, bunların 4'ünde isabet buldu ve rakip filelere 2 gol kaydetti. Beşiktaş ise Medipol Başakşehir kalesine 13 kez şut atarken, 5'inde isabet buldu ve 2 golü tabelaya yazdırdı. Turuncu-lacivertli takım 252 başarılı pas yaparken, Beşiktaş rakibini ikiye katladı ve 449 kez pas başarısı sağladı.

Beşiktaş Atiba’yla Hayat Buldu

Beşiktaş Atiba’yla Hayat Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim