• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Besiciler Yem Fiyatlarından Yana Dertli

Besiciler Yem Fiyatlarından Yana Dertli
Besiciler yem fiyatlarından yana dertli. Oltu'da hafta sonlarında kurulan canlı hayvan pazarında alıcılarda satıcılarda yem fiyatlarının yüksekliğinden...

Besiciler yem fiyatlarından yana dertli. Oltu'da hafta sonlarında kurulan canlı hayvan pazarında alıcılarda satıcılarda yem fiyatlarının yüksekliğinden yakınıyor.

Kars, Ardahan, Ağrı ve çevre ilçelerinden gelen besiciler maliyetlerin oldukça yüksek olduğunu ve sektörde karın önemli bir bölümünün marketler tarafından elde edildiğini söylüyorlar.

Oltu hayvan pazarına Göle ilçesinden gelen ve yaklaşık 40 yıldır hayvan alıp sattığını söyleyen Saffet Güler; "Bu ortamda her şey çok pahalı. Yemin torbası 55-60 lira. Ben bugün Göle'den Oltu Meydanına geldim, yarın Ardahan meydanındayım. Sonrasında Göle meydanına gideceğim. Türkiye'nin neresine hangi meydana giderseniz gidin aynı ortamla karşılaşıyoruz. Bu bölgede hiçbir fabrika yok işyeri yok. Küçük çapta hayvancılık yaparak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Bahattin Demir ise şuan hayvancılığın zor şartlar altında yapıldığını belirterek, "Hayvan üreticisi perişan. Yem fiyatları çok pahalı. Halen et fiyatları çok ucuz 22-23 liraya et fiyatlarına razıyız. Köylü vatandaş 18-19 liradan satıyor ama aradaki rantçılar kasap ve marketçiler 55-60 liraya satıyor" dedi.

Dağdibi Mahallesi Muhtarı Sebahattin Acun da "Şuan hayvan fiyatlarının çok iyi durumda. Pazara müdahale edilirse vatandaş çöker hayvancılığı terk eder. Buralarda sanayi yok fabrika yok. 30 yıldır çoluk çocuğumuzu hayvancılıkla geçindiriyoruz" dedi.

Pazarda danalar çift olarak 6 bin liradan satılırken düvelerin fiyatlarının çifti 9 -10 bin liradan satışa sunuluyor. Tosunlar fiyatlarının 8 bin 500 lira olduğunu pazarda inekler 6 bin lira civarında satılıyor.

Pazarda küçükbaş hayvan bulunmaması ise dikkat çekti.

Besiciler Yem Fiyatlarından Yana Dertli

Besiciler Yem Fiyatlarından Yana Dertli

Besiciler Yem Fiyatlarından Yana Dertli

Besiciler Yem Fiyatlarından Yana Dertli

Besiciler Yem Fiyatlarından Yana Dertli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim