• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Besaş’ın Yeni Ürünü; Günlük Süt

Besaş’ın Yeni Ürünü; Günlük Süt
Bursa'nın Keles İlçesi'ndeki süt ve süt ürünleri tesislerinde üretilen ürün yelpazesine bir yenisini daha ekleyen BESAŞ, 1 litrelik günlük sütü de...

Bursa'nın Keles İlçesi'ndeki süt ve süt ürünleri tesislerinde üretilen ürün yelpazesine bir yenisini daha ekleyen BESAŞ, 1 litrelik günlük sütü de tüketicilerle buluşturmaya başladı.

Kırsal kalkınma anlamında Türkiye'ye örnek tesisleri bir bir Bursa'ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi tarafından dağ ilçelerinin kalkınmasına yönelik olarak kurulan Keles Süt ve Süt Ürünleri tesisi, bölge üreticisi için adeta can simidi oldu. Günlük 10 ton üretim kapasitesiyle bölge çiftçilerinden topladığı sütleri, ayran, lor, yoğurt, kaşar, peyaz peynir gibi süt ürünlerine dönüştüren tesis, ürün yelpazesine yeni eklenen günlük süt ile günlük kapasitesini de 20 tona çıkardı. Böylelikle bölge çiftçisinden alınan süt miktarı da ikiye katlanmış oldu.

GÜNLÜK SÜT DAHA SAĞLIKLI

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kırsal kalkınma hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, bir taraftan ürün yelpazesi genişlerken aynı zamanda bölge çiftçisine sağlanan ekonomik desteğin de sürekli arttığını hatırlattı. Dağ ilçelerindeki kalkınmanın sağlanmasıyla amacıyla kurdukları Süt ve Süt Ürünleri Tesisinde de kapasitenin her geçen gün arttığını dile getiren Başkan Altepe, "Karbonhidrat, protein ve yağları dengeli bir biçimde içinde barındıran tek besin kaynağı olan sütte ihtiyacımız olan vitaminleri, kalsiyum, potasyum, demir, fosfor gibi yararlı birçok mineral bulunuyor. Çok faydalı bir besin kaynağı olan süte yüksek ısı (UHT) uygulandığında, içerisindeki hastalık yapan mikroorganizmalar yok edilirken vücudumuza yararlı bakteriler, vitamin ve bazı bileşikler de zarar görüyor. Ama BESAŞ Günlük Süt 72 derecede 15 saniyede tutularak üretildiği için bu tür yararlı maddeler daha az zarar görüyor. Bunun için BESAŞ Günlük Süt'ün tüketilmesi sağlık açısından daha yararlı. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlık açısından bu kadar çok yararı olan kaliteli, sağlıklı ve güvenilir BESAŞ Günlük Süt tüketmelerini sağlayalım" diye konuştu.

Mevcut tesislere eklenen 500 metrekare alanda beyaz peynir üretiminin ardından günlük süt üretiminin de başladığını hatırlatan Başkan Altepe, günlük süt işleme kapasitesinin de 20 tona kadar çıktığını da sözlerine ekledi.

Besaş’ın Yeni Ürünü; Günlük Süt

Besaş’ın Yeni Ürünü; Günlük Süt

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim