• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

’Beş Yıldızlı’ Devlet Yurdu

’Beş Yıldızlı’ Devlet Yurdu
Muğla'nın Marmaris ilçesinde, çevresi kızılçam ormanlarıyla kaplı, deniz manzaralı beş yıldızlı otel, öğrenci yurduna dönüştürüldü.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, çevresi kızılçam ormanlarıyla kaplı, deniz manzaralı beş yıldızlı otel, öğrenci yurduna dönüştürüldü.

İlçeye 10 kilometre uzaklıktaki İçmeler Mahallesinde bulunan ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü mülkiyetindeki Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun işletmeciliğini yaptığı "Park Panorama" adlı 5 yıldızlı otel, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu'nun öğrencilerine yurt olarak hizmet vermeye başladı.

2002 yılında inşa edilen ve 1991'de kullanımı 49 yıllığına Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'na tahsis edilen otel konforundaki yurtta toplam 114 öğrenci konaklıyor. Aynı zamanda turizm sezonunda uygulamalı otel olarak da kullanılması planlanan tesisin tüm odalarında plazma TV ve klima bulunuyor. Yaz aylarında güneş enerjisi kış mevsiminde ise LPG "li ısıtma ile 24 saat sıcak suyun aktığı otelde, 3 restoran, 1 seminer odası, çok amaçlı salon ve yemekhane bulunuyor. Öğrenciler, yaz sezonunda yüzme havuzundan da yaralanabiliyor.

MTMYO Müdürü Zekeriya Bingöl, oteli üniversiteye kazandırmak için 3 yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığı, mülk sahibi Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve işletmeci Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu yetkilileri ile görüşme halinde olduklarını, uzun süren ikna çabalarının sonuç vermesiyle hayallerinin gerçek olduğunu söyledi. Gerekli izinlerin alınmasının ardından otelin yurt olarak hizmete açıldığını kaydeden Bingöl, amaçlarının öğrencileri rahat ettirerek en iyi şekilde eğitim görmelerini sağlamak olduğunu ifade etti. Öğrencilerin kaldığı odalarda her türlü konforun sağlandığına değinen Bingöl, beş yıldızlı otel konforunda Türkiye'de ilk defa böyle bir hizmet verdikleri için üniversite yönetimi olarak gururlu olduklarını sözlerine ekledi.

Yurtta kalan Turizm Rehberlik Bölümü öğrencisi Mehtap Yankı, "İnanması çok zor ama 5 yıldızlı konfor içindeyiz. Yurdun okula yakın olması bizim için bir avantaj" diye konuştu. Rehberlik bölümü öğrencisi Dilek Umut ise "Otelimiz güzel. Kış mevsiminde bizlere tahsis edildi. Yaz sezonunda ise uygulamalı otel olarak da hizmet verecek. Bu yıl ilk olduğu için bazı eksiklikler vardı ama kısa sürede tamamlandı ve hizmetimize sunuldu. Bence öğrencilerin kalabileceği en iyi yurt olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

’Beş Yıldızlı’ Devlet Yurdu

’Beş Yıldızlı’ Devlet Yurdu

’Beş Yıldızlı’ Devlet Yurdu

’Beş Yıldızlı’ Devlet Yurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim