• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Berrak Kutsoy: "Girişimci, İnsan Yaşamına Dokunan Kişidir"

Berrak Kutsoy: "Girişimci, İnsan Yaşamına Dokunan Kişidir"
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Girişimcilik Kulübü ile Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından İKBU Girişimcilik Zirvesi düzenlendi.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Girişimcilik Kulübü ile Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından İKBU Girişimcilik Zirvesi düzenlendi. Programda konuşan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı ve Pegasus Hava Yolları YK Başkanı Danışmanı Berrak Kutsoy, "Girişimci, insan yaşamına dokunan, fikirler üretebilen değerlerle insanları mutlu edebilen kişidir. Değer oluşturmak çok önemlidir" dedi.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Girişimcilik Kulübü ile Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi'nin ortaklaşa düzenlediği İKBU Girişimcilik Zirvesi yoğun katılımla yapıldı.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Fatma Altınbaş Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, girişimcilikle ilgili önemli projelerin hizmete sunulduğunu belirterek, gençlerin bu konuda daha aktif olması gerektiğini söyledi. Ülkenin genç bir nüfusa sahip olduğunun altını çizen Çağırıcı, "Gençlerimiz girişimciliğe hazır ve donanımlı yetişmeli. Dünyada artık hak ettiğimiz kalkınmışlık seviyesine ulaşmamız için gençlik hareketi büyük önem kazanmaktadır" dedi.

"ABD'DE SİMİT SARAYI GİRİŞİMCİLİĞİN GÜZEL BİR ÖRNEĞİDİR"

Gençlik yıllarında yapılan faaliyetlerin verimli ve başarılı olduğunun altını çizen Çağırıcı, gençlerin ürettikleri fikirleri ortaya koyması gerektiğine dikkat çekerek, "Mahmutpaşa esnafı der ki, "pekmeziniz güzel olursa sinek Bağdat'tan gelir." Gençlerimiz kendilerine sunulan imkanı en iyi şekilde değerlendirip, üniversite yaşamı sonrası iş hayatına atılarak, girişimcilik adına önemli işler yapmalılar. Yeni fikirlerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Mesela ABD'de bir Simit Sarayı'nın hizmete sunulması girişimciliğe güzel bir örnektir" diye konuştu.

"DÜNYA GİRİŞİMCİLER SAYESİNDE ZENGİNLEŞTİ"

Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan ise dünyanın girişimcilerin çalışmaları sayesinde zenginleştiğini belirtti. İlk çağlardan itibaren teknolojik gelişmelerin eğitim düzeyinin yükselmesine katkı sağladığını kaydeden Erhan, "Müteşebbis ruh doğuştan gelen genetik özellikler sonucunda ortaya çıkmıyor. Yaşadığımız çevre, sağlanan imkanlar, alınan eğitim, rol model olarak alınan kişilerin deneyimi girişimci ruhun ortaya çıkmasına katkı sağlıyor" ifadelerini kaydetti. Erhan, Kemerburgaz Üniversitesi olarak Girişimcilik Kulübü'nde rol model olabilecek müteşebbislerin ve CEO'ların ağırlandığını belirterek, "Bizimle bilgi ve birikimlerini paylaşıyorlar. Her birinin hayat hikayesi alınacak derslerle dolu" dedi.

"İŞ YAŞAMINDA GİRİŞİMCİ RUH ÖNEMLİDİR"

Programın ilerleyen dakikalarında "Girişimcilik" konulu söyleşide bulunan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı, Pegasus Hava Yolları YK Başkanı Danışmanı Berrak Kutsoy, bilgi ve tecrübelerini salonu dolduran öğrencilerle paylaştı. Gençlere okul sonrası kendi şirketlerini kurmaları tavsiyesinde bulunan Berksoy, profesyonel iş yaşamında girişimci ruhun önemli olduğunu kaydetti.

Kutsoy, "Girişimci, insan yaşamına dokunan fikirler üretebilen ve üretirken değer yaratabilen, yarattığı değerlerle insanları mutlu edebilen kişidir. Değer oluşturmak çok önemlidir" dedi. Girişimciliğin gelişmesiyle ülkede genç nüfus arasındaki işsizlik oranının düşeceğine dikkat çeken Kutsoy, hizmete sunulan TOBB Genç Girişimciler Kurulu'nun 81 ilde hizmet verdiğini anlattı. Programa Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Ömer Faruk Taş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Berrak Kutsoy: "Girişimci, İnsan Yaşamına Dokunan Kişidir"

Berrak Kutsoy: "Girişimci, İnsan Yaşamına Dokunan Kişidir"

Berrak Kutsoy: "Girişimci, İnsan Yaşamına Dokunan Kişidir"

Berrak Kutsoy: "Girişimci, İnsan Yaşamına Dokunan Kişidir"

Berrak Kutsoy: "Girişimci, İnsan Yaşamına Dokunan Kişidir"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim