• BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Berkin için onbinler Okmeydanı'ndaydı

Berkin için onbinler Okmeydanı'ndaydı
Gezi parkı olayları sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan için anma etkinliği düzenlendi.

Gezi parkı olayları sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan için anma etkinliği düzenlendi. İlk olarak Elvan için Okmeydanı Cemevi'nde yemek verdi.  Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, " Bugün Berkin'imizin yıl yemeği var. Ondan sonra da örf adetlerimize göre mezarına gitmeyi düşünüyoruz" dedi. Okmeydanı Cemevi’nde başlayan anma, Berkin’in vurulduğu yerde devam etti. Okmeydanı'nda Berkin Elvan'ın vurulduğu yerde saygı duruşuyla başlayan yürüyüş, Feriköy Mezarlığı'nda sona erdi. Berkin Elvan'ın mezarı başında gelindiğinde anne Gülsüm Elvan baygınlık geçirdi.

Bugün ülkede adaletin olmadığını söyleyen Sami Elvan, "Hala Berkin'in katillerinin ortada olmadığını görüyoruz. Hala Berkin'in katilleri hayatlarını devam ettiriyor. Ama bizim çocuğumuz ortada yok. Herkesin bu davanın peşinde olmasını istiyorum" diye konuştu.Polis ekipleri, kalabalığın yürüyüş istikametindeki yolları trafiğe kapattı. TOMA ve çevik kuvvet ekipleri de yürüyen grubun arkasından takip etti.

''OĞLUM BU ÜLKEYE GÜNEŞ DOĞSUN DİYE BUGÜN TOPRAK ALTINDA''

Baba Sami Elvan, ''Benim oğlum bu ülkeye güneş doğsun diye bugün toprak altında. Gezi’de yaralanan pek çok kişinin davası bile açılmadı. Hangi görüşten olursak olalım bir arada olalım, mücadele edelim'' dedi.

BERKİN ELVAN'IN ANNESİ MEZARLIKTA BAYILDI

Okmeydanı'nda Berkin Elvan'ın vurulduğu yerde saygı duruşuyla başlayan yürüyüş, Feriköy Mezarlığı'nda sona erdi. . "Berkin Elvan, 15'inde bir fidan" şeklinde slogan atan kalabalık Feriköy Mezarlığı önünde toplandı. Bu sırada Elvan ailesi mezarlığa girdi. Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan bir konuşma yaptı." Berkin'in katilleri hala ortada yok" diyen Elvan, "Sizler güç olup Berkin'in katillerini çıkarabilirsiniz. Bundan sonra Berkin'leri katletmemek için mücadele edebilirsiniz. Ben şurada sizlere şunu söylemek istiyorum; hangi kurumda siyaset yaparsanız yapın, hangi yerde politika  yaparsanız yapın, birlik olalım, güç olalım. Yoksa bizleri katletmeye devam edecekler. Benim hiçbir siyasi düşüncem yok, bunu net ifade ediyorum. Berkin hepinizi bir araya toplamış. Artık bu ülkeye barış, demokrasi, kardeşlik, özgürlük gelmesini istiyorum" dedi.  

Sami Elvan bu konuşmayı yaparken annen Gülsüm Elvan oğlunun mezarı başında gözyaşı döküyordu. Sinirlerine daha fazla hakim olamayan acılı anne baygınlık geçirdi. Gülsüm Elvan kalabalığın arasından el üzerinde taşınarak çıkarıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim