• BIST 9530.47
  • Altın 2485.456
  • Dolar 32.5061
  • Euro 34.8527
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Berkin Elvan için direniş başlattılar

Berkin Elvan için direniş başlattılar
269 günlük yaşam mücadelesini bu sabah kaybeden Bervin Elvan için eylem çağrısı yapıldı. İşte dakika dakika yaşananlar...

Gezi Parkı olayları sırasında Okmeydanı’nda başına gaz fişeği isabet eden ve 269 gündür yoğum bakımda tutulan Berkin Elvan bu sabah yaşamını yitirdi. 

Henüz 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın hayatını kaybettiği ailesinin Twitter hesabından “Halkımıza: Saat 07.00 Berkin Elvan evladımızı kaybettik. Başımız sağolsun” sözleriyle duyuruldu.

Berkin Elvan'ın cenazesi için yarın saat 12.00′de Okmeydanı Cemevi’nde tören yapılacak. 15.00′te de Şişli Meydanı’ndan Feriköy Mezarlığı’na yürünecek.

GÜLBEN ERGEN'İN BERKİN KARARI : Show TV'de kadın eğlence programı yapan Gülben Ergen, Berkin Elvan'ın ölümü üzerine programındaki eğlenceyi sonlandırdı. Aldığı kararı twitter hesabından şöyle duyurdu;

glbn.png

CENAZE ADLİ TIPT'TA

Berkin Elvan'ın cenazesi şu anda Adli Tıp'ta... HDP de bir açıklama yaparak cenazeye katılmak için tüm programların iptal edildiğini duyurdu. İşte Adli Tıp önünden gelen son görüntü;

1-007.png

ODTÜ'DE EYLEM HAZIRLIĞI

ODTÜ'de dersleri boykot kararı alan öğrenciler, Berkin Elvan için yürüyüş başlattı.

2-010.jpg

CEMEVİNE GİDEN YOL KAPATILDI

Okmeydanı Cemevi'ne giden yol şu sıralarda göstericiler tarafından kapatıldı. Okmeydanı Cemevi önünde de çok sayıda kişi Berkin'in ölümünü protesto için toplanıyor.

ksa.jpg

POLİSTEN SERT MÜDAHALE

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Berkin Elvan'ın ölümünü protesto edenlere polis ekipleri müdahale etti. Müdahale sırasında bir kişi yaralandı.

Ramazan Aydın isimli vatandaşın eşini hastaneye getirdiği sırada çıkan olaylarda yaralandığı ve bilincinin kapalı olduğu öğrenildi.

4-004.jpg

Gruptakiler, polise yönelik protestoda bulundu. Yola barikat kuran protestocular, sloganlar attı. Hastane bahçesinde yapılan biber gazlı müdahale, burada bekleyen hasta yakınlarını da etkiledi.

VALİ MUTLU'NUN BAŞSAĞLIĞI TWEETİ KIYAMETİ KOPARDI

10.35 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter'daki hesabından Berkin Elvan'ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Vali Mutlu, "Hayata tutunmak için uzun süre mücadele eden Berkin ELVAN'ı kaybettik. Allah'tan rahmet, muhterem ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim" dedi.

vmtlu.png

İstanbul Valisi Mutlu'nun başsağlığı mesajı sonrası sosyal medyada kıyamet koptu. İşte Vali Mutlu'ya Berkin Elvan'ın sevenlerinden zehir zemberek tweetler

BERKİN ELVAN'IN CENAZESİ NE ZAMAN?

10.24 Berkin Elvan  için yarın saat 12.00′de Okmeydanı Cemevi’nde tören yapılacak. 15.00′te de Şişli Meydanı’ndan Feriköy Mezarlığı’na yürünecek.

10.21 Berkin Elvan’ın cenazesi Adli Tıp'a götürülüyor.

ANKARA'DA EYLEM ÇAĞRISI

10.17 Liseli Genç Umut Ankara Ege Lisesi’nin 11.30′da dersleri boykot edip oturma eylemine başlayacağını duyurdu.

BERKİN ELVAN BİR TEK TWEET ATMIŞ... İŞTE O SATIRLAR...

Berkin için Güvenpark’ta oturma eylemine katılanların sayısı giderek artıyor.

5-002.jpg

BİBER GAZI ATILDI İDDİASI

10.08 Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaşananları sosyal medyada paylaşan eyleciler, hastaneye gelmeye çalışan 2 çevik kuvvet otobüsünün trafikte kaldığın yazdı. Hastane önünde bekleyen kalabalığın polisleri protestosu sonrası ise polis otobüsünden eylemcilerin üzerine biber gazı atıldığı iddia edildi ve bu fotoğraf paylaşıldı. 

6-001.jpg

EYLEM ÇAĞRISI YAPILDI

9.56 Berkin için Hastane önünde bekleyiş sürüyor. Diğer illerden eylem çağrıları yapılmaya başlandı.

DERSE GİRMEDİLER

9.20 İzmir Karataş Lisesi öğrencilerinin Berkin için derse girmeyip oturma eylemi yaptığı paylaşıldı. İstanbul’da birçok liseden öğrenciler hastanede toplanıyor.

7-001.jpg

BEN BERKİNİM!

Ankara Güvenpark’ta bir Halkevci elinde ben Berkin Elvan yazılı bir döviz ve bir ekmekle durmaya başladı.

8-001.jpg

9.00 Bu sabah yaşamını yitiren Berkin Elvan için gelen kalabalık Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanmaya devam ediyor. Berkin Elvan ölümsüzdür sloganları atılıyor. Polis ise Okmeydanı Perpa'da güvenlik önlemi almaya başladı.

BERKİN ELVAN'IN ÖLÜM HABERİNİ TÜRKİYE BÖYLE DUYDU

Gezi Parkı olayları sırasında ekmek almak için evden çıkan ve başına isabet eden gaz fişeği sonrası komaya giren Berkin Elvan bu sabah yaşamını yitirdi.
Türkiye'nin 269 gündür dua ettiği Berkin'in ölüm haberini Türkiye bu satırlarla aldı..

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim