• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Berkin Elvan dosyasında şoke eden yeni görüntüler!

Berkin Elvan dosyasında şoke eden yeni görüntüler!
İstanbul Okmeydanı'nda 16 Haziran'da başından vurularak komaya giren ve 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'la ilgili dava dosyasına giren ve olayı aydınlatacak görüntüler ortaya çıktı.

İstanbul Okmeydanı'nda 16 Haziran'da başından vurularak komaya giren ve 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'la ilgili dava dosyasına giren ve olayı aydınlatacak görüntüler ortaya çıktı.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

 

VURULDUĞU GÜN ÇEKİLDİ

Halkın Hukuk Bürosu'nda düzenlenen basın toplantısında Berkin Elvan'ın vurulduğu gün TOMA'dan çekilen ve Berkin Elvan dosyasına giren o görüntüler gösterildi ve paylaşıldı.

GAZ ATAN POLİSLER GÖRÜLÜYOR

Ulusal Kriminal Büro tarafından yapılan inceleme sonucu hazırlanan video da gaz atışı yapan bazı polisler görülüyor.

ATIŞI BU POLİSLERDEN BİRİNİN YAPTIĞI İDDİA EDİLİYOR

Berkin Elvan'ı gaz kapsulüyle vurulmasına neden olan atışı bu polislerden birinin yaptığı iddia ediliyor.

BİLİRKİŞİ HEYETİNİN AÇIKLAMALARI

Soruşturma kapsamında toplanan görüntüleri inceleyen "Ulusal Teknik Büro" bilirkişi heyeti, o saatte görev yapan bir TOMA’ya ait görüntüler üzerinde yaptığı incelemede şu bilgileri açıkladı:

Mithatpaşa Caddesi üzerinde görev yapan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı 5. TİM’e mensup iki gazcı polis, Berkin Elvan’ın da bulunduğu Gaziler Sokağı’na doğru atış yapıyor. Bu sırada üçüncü bir polis de atış yapan polislerin gaz tüfeklerine fişek dolduruyor. Toplam 6 el atış yapıldıktan sonra, 50 metre uzaklıktaki Gaziler Sokak’ta bir koşuşturma yaşanıyor.

Raporda bu anın Berkin Elvan’ın vurulduğu anı kesin bir şekilde tespit ettiğini ifade ediyor. Polisler atış yapmadan önce Berkin Elvan’ın da bulunduğu noktadan herhangi bir molotofkokteyli ya da havai fişek atılmadığının görüldüğü belirtiliyor. 

Atıştan sonra ise koşturmaca yaşanması üzerine üç polis hızla geri çekiliyor. Fakat birkaç dakika sonra geri gelen polisler kalabalığa doğru yeniden gaz fişeği atıyor. 

ELVAN AİLESİNİN AVUKATI: ASLİ ŞÜPHELİ 4 POLİSİN KİMLİKLERİ HIZLA TESPİT EDİLMELİ

Halkın Hukuk Bürosu’nda görüntüleri gazetecilerle paylaşan Elvan ailesinin avukatı Evrim Deniz Karatana 5. TİM’de görevli bu iki gazcı polis ve fişek dolduran üçüncü polis ile başlarındaki amirden oluşan dört polisin asli şüpheliler olduğunu söyleyerek. Kimliklerinin hızla tespit edilmesini ve tutuklanmalarını talep edeceklerini belirtti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim